fbpx

ECHIPA KARPATEN MEAT- PREZENȚĂ CU SUCCES LA TÂRGUL ,,ANUGA” DIN KÖLN, GERMANIA

Cel mai important târg al industriei alimentare din Europa și poate chiar din lume a avut loc sătămâna trecută, în perioada 7- 11 octombrie, în oraşul Köln, Germania. Standul României, organizat cu sprijinul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a fost reprezentat la „Anuga” de mai mulți producători autohtoni printre care și Karpaten Meat Siebenbuergen.

 

Standul nostru a fost alcătuit dintr-o zonă de expunere pentru discuții, un TV care a rulat constant filmul de prezentare al companiei dar și frigider dry-ager în care am expus sferturi de carne de vită Angus la maturat. Am fost surprinși de interesul ridicat al oamenilor pentru standul nostru dar mai ales de curiozitatea manifestată față de dry-ager, de procesul de maturare în mediu uscat și de calitatea premium a cărnii rezultate.

Împreună cu partenerul nostru din Cluj, Carmangeria Moldovan, am realizat la stand diverse preparate/gustări din carne produsă de noi, astfel încât potențialii noștri clienți au avut ocazia de a degusta și aprecia pe loc calitatea cărnii de vită Angus.

 

O parte importantă a evenimentului, cu un feedback pozitiv din partea celor prezenți, a fost show-ul culinar organizat marți, 10 octombie, cu sprijinul KMS și al Carmangeriei Moldvan. În cadrul acestuia au fost gătite preparate din carne Angus, oferite apoi spre degustare publicului, în număr de peste 200 de participanți. Moderator al show-ului culinar a fost dir. vânzări Iulian Stancu care a vorbit timp de o oră publicului nu doar despre preparatele gătite ci și despre calitatea și trasabilitatea cărnii de vită Angus, produsă pe pășunile din Transilvania.

Timp de 5 zile, am avut peste 150 de discuții cu firme din toate colțurile lumii, interesate de o colaborare cu KMS. În general clienții au fost impresionați că această carne provine din România, de conceptul nostru de a avea un sistem complet, cu trasabilitate clară și cu urmărirea calității în toate etapele producției, având astfel un produs adaptat după nevoile clientului și a pieței.  Bovinele de carne Angus, pășunile naturale românești și expertiza elvețiană au poziționat produsele noastre pe un loc privilegiat față de ceilalți productatori/comercianți de carne de vită. Deși ne-am bucurat de interesul ridicat arătat de vizitatorii standului nostru, focusul nostru rămâne momentan îndreptat pe exportul spre Europa și pe dezvoltarea pieței din România.

 

Prezența firmelor care pun accent pe activitățile de export este absolut necesară la târgurile de speciatate sau la alte manifestări similare, destinate conectării producătorilor/comercianților cu potențialii clienți. Cu deosebit interes ne-am bucurat de primirea care a avut-o carnea de Angus și de succesul pe care l-a reprezentat participarea Karpaten Meat Siebenbuergen la Anuga 2017.