SPECIALIȘTI ÎNTERNAȚIONALI ÎN NUTRIȚIE ȘI REPRODUCȚIA BOVINELOR, ÎN VIZITĂ LA KARPATEN MEAT GROUP
Odată cu creșterea în popularitate a businessului cu bovine Angus la noi în țară și a brandului Angus din Transilvania la nivel mondial, se anunță un număr tot mai mare de vizite la ferma Karpaten Meat Group. De la studenții universităților de specialitate și fermieri interesați de creșterea acestei rase, până la specialiști internaționali în creșterea animalelor și producția de carne Angus, trec pragul fermei pentru a avea un schimb de experiență.
Cea mai recentă vizită din cadrul fermei de la Marpod a fost a doi reprezentanți ai Universității A&M Texas U.S.A. – profesorii Reinaldo Cooke – specialist nutriție și Ky Pohler – specialist în reproducția animalelor.
În prima parte a zilei, împreună cu reprezentanții Asociației Aberdeen Angus România, aceștia au făcut un tur al fermelor de reproducție și carantină, discutând despre sistemul aplicat de KMG și posibilități de eficientizare a acestuia, având ca exemplu procedurile aplicate în fermele de bovine Angus din America.
În a doua parte a zilei, discuțiile s-au axat pe a doua parte a procesului de obținere a cărnii de vită Angus, cea de îngrășare și finisare. Cei doi musafiri au fost impresionați de modul în care ferma sibiană a reușit pe parcurs să impună un anumit standard de calitate în fiecare etapă de producție și să susțină implementarea acestui sistem la nivel național, prin partenerii acesteia. Deși drumul pe care ne îndreptăm este unul promițător, după cum și experiența noastră ne arată, există o nevoie substanțială de investiție și de suport în acest domeniu, cu scopul de a închide lanțul de producție la noi în țară. Doar în acest mod și prin dezvoltarea etapei de îngrășare și finisare va putea România livra un produs local de calitate 100% natural, care să se compare cu cele de tradiție din America, Argentina, Australia, etc.
Cu ocazia acestei vizite, ne bucurăm că și din perspectiva unor mari specialiști mondiali, activitatea noastră e apreciată dar și de informațiile prețioase primite, pe baza cărora sectorul zootehnic din România poate crește.