fbpx

Prima jumătate a anului 2019, în acțiuni și realizări

Pe parcursul anilor de activitate și odată cu dezvoltarea tot mai accentuată a domeniului zootehnic în România, programele Karpaten Meat acoperă o gamă tot mai largă de servicii pentru fermierii crescători de Angus. Aducem îmbunătățiri sistemului intern și investim constant în inovarea acestui domeniu, creând din ce în ce mai multe oportunități pentru parteneri. În acest sens, acțiuni importante au avut loc în prima jumătate a anului 2019.

 

Programe de parteneriat

Acestea acoperă o gamă largă de servicii (de la rezervare de gestante, la tauri în leasing sau program de finanțare pentru acest domeniu) încercând să răspundă cu soluții punctuale, eficiente, la situații întâlnite de fermierii crescători de bovine Angus. Pe lângă toate acestea, păstrăm la baza acțiunilor noastre promisiunea de răscumpărare a vițeilor produși, din fermele partenerilor noștri. Astfel, datorită eforturilor noastre de a asigura un volum mai mare de achiziții, ne bucurăm să observăm o creștere procentuală notabilă în prima jumătate a acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Transport

Pentru a onora cat mai bine și mai eficient efectivele destinate partenerilor noștri, am crescut volumul transporturilor, 85% din transporturi fiind efectuate cu camioanele proprii. Toate autocamioanele din flota de transport animale vii a Karpaten Meat sunt autorizate, conduse de șoferi cu experiență și autorizați, având atestate specializate necesare.

 

Noi spații pentru bovine în cadrul fermei

Siguranța primează în orice activitate din fermă. Un nou grajd pentru carantină, destinat produșilor achiziționați pe baza contractelor de parteneriat, a fost realizat în ferma Karpaten Meat Group. Toate bovinele relocate în fermă trebuie să treacă printr-un proces de carantină înainte de a putea fi asimilate în efectivele interne.

 

Parteneri

De acum atenția se îndreaptă către puterea de îngrășare a bovinelor și prelucrarea carcaselor obținute. Un nou punct de îngrășare a bovinelor a fost deschis așadar, în parteneriat cu Karpaten Meat Group, în zona de sud a țării. Pe baza suportului primit de la noi, partenerii asigură etapa de finisare a vițeilor Angus, garantând astfel închiderea lanțului de producție în țară.

 

Vizite în cadrul KMG

Ca în fiecare an, de la începerea activității, porțile fermei noastre sunt deschise vizitatorilor și ne bucurăm de oaspeți din medii variate.

 

În contextul Summitului European de la Sibiu 2019, oficiali români dar și străini au fost prezenți în ferma Karpaten Meat Group pentru a vedea afacerea care a pus bazele lanțului de producție Angus în România.

 

Odată cu programul Sibiu Regiune Gastronomică 2019, una dintre vizitele organizate de a 16-a întâlnire a platformei Regiunilor Gastronomice Europene, a avut loc în ferma Angus KMG.  Au fost prezenți participanți din mediul public, academic, de afaceri și ONG, din toate regiunile europene care au purtat acest titlu începând cu anul 2016, precum și cele care vor purta titlul până în 2021.

 

Și specialiști internaționali în creșterea animalelor și producția de carne Angus au fost musafirii noștri în această perioadă. Pe lângă aceștia, locația noastră din Valea Hârtibaciului găzduiește frecvent studenții ai universităților de specialitate sau elevi curioși, fermieri interesați de creșterea acestei rase sau iubitori de carne de vită care vor să afle detalii despre întreg lanțul de producție al cărnii Premium Angus.

 

Produs local, apreciere mondială

Eforturile noastre de a menține un standard ridicat în ceea ce privește carnea de vită Angus produsă au adus anul acesta recunoaștere mondială pentru carnea Premium Angus. Aceasta a fost premiată cu două medalii de argint și una de bronz, în cadrul concursului mondial World Steak Challenge.

 

Viziune

Planurile noastre de viitor sunt la fel de ambițioase ca până acum. Deși drumul pe care ne îndreptăm este unul promițător, există o nevoie substanțială de investiție și de suport în închiderea lanțului de producție la noi în țară. Doar în acest mod și prin dezvoltarea etapei de îngrășare și finisare va putea România livra un produs local de calitate 100% natural, care să  se compare cu cele de tradiție din America, Argentina, Australia, etc. Ne dorim așadar ca până la finalul anului să accelerăm dezvoltarea zonei de îngrășare și să amplificăm activitatea în fermele partenere pe această ultimă etapă.