Pe întreg parcursul anului bovinele sunt ținute pe pășune având posibilitatea să pășuneze prin rotație iarbă, trifoi, lucernă în funcție de nevoile organismului. În timpul lunilor de iarnă, furajarea lor se realizează cu furaje obținute în ferma proprie, în mod natural. Bovinele noastre sunt crescute în mod sustenabil și durabil. Pe măsură ce pasc, bovinele realizează cea mai mare parte a lucrării de fertilizare a solului, răspândind nutrienți pentru următoarea recoltă de iarbă.
Calitatea cărnii de vită este un rezultat și al sistemului de tratare a bovinelor pe întreaga perioadă de creștere. Astfel crescute într-un mediu de stres redus vitele rămân mai calme, prin urmare sunt mai ușor de manevrat, iar ca rezultat obținem un produs final cu o calitate mult mai bună.
Carnea noastră de vită îndeplinește dorințele consumatorilor de carne de vită premium: un aliment sănătos obținut în condiții de siguranță care poate fi savurat cu încredere. Pe întreaga perioadă de creștere a bovinelor nu se administrează antibiotice, hormoni de creștere artificială sau subproduse de origine animală. În etapa de finisare se suplimentează furajarea cu o cantitate mică de cereale ce are ca scop intensificarea gradului de marmorare și asigurarea unei grăsimi curate și de culoare albă.
„Marmorare” este numele pentru acele fire fine albe de grăsime din carne care se topesc în timpul preparării și care o frăgezesc, conferindu-i o savoare unică. Marmorarea este o trăsătură genetică al cărui grad este intensificat și prin metoda de finisare. Grăsimea intramusculară are un rol esențial în calitatea cărnii încă de la începerea maturării prin frăgezirea fibrelor musculare.
Întregul proces de producție al cărnii de vită este pe deplin controlat de sistemul de certificare Quality Guaranteed by Angus Group. În cadrul programului nostru de creștere a bovinelor Angus clasificarea carcaselor este constantă, asigurând astfel o calitate superioară ce răspunde cerințelor consumatorilor.
Pentru a obține maximum de calitate realizăm și recomandăm o maturare realizată în mediu uscat. Maturarea uscată presupune păstrarea carcasei sau a părților principale din carcasă agățate în cârlige la un nivel al temperaturii aproape de îngheț, pe o perioadă de 18 și 21 de zile pentru a putea valorifica la maxim toate criteriile de calitate ale cărnii.