fbpx

Angus rasa ideală de bovine de carne – la Simpozion “Ferma de Carne” în cadrul târgului Agromalim Arad

Anul acesta în cadrul târgului Agromalim Arad a avut loc simpozionul „Ferma de Carne” la care au fost prezenţi şi reprezentanţi Karpaten Meat cât şi preşedintele asociaţiei Aberdeen Angus România. Printre cele mai importante aspecte atinse în cadrul conferinţei au fost următoarele idei: România este ideală pentru creşterea rasei de carne,  fermierii români sunt bine pregătiţi pentru înfiinţarea unui astfel de business şi uşurinţa în exploatarea raselor de carne faţă de rasa de lapte.

 

Au fost prezentate toate bovinele de carne cu plusuri şi minusuri iar domnul Gheorghe Neaţă, directorul de cabinet din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) susţine rasa de carne Angus pentru toate atuurile sale.

 

Conform simpozionului vaca de carne este cu siguranţă, cea mai bună „piaţă de desfacere” pentru păşune. Specialşti au aborda aspecte privind managementul genetic şi al efectivului, de la genetică şi întreţinerea raselor exploatate în vederea obţinerii de produşi de calitate superioară, destinaţi atât reproducţiei, cât şi îngrijirii şi abatorizării, până la aspecte legate de înfiinţarea, exploatarea şi ameliorarea pajiştilor destinate creşterii taurinelor de carne. S-au prezentat şi date statistice care ne arată unde şi cum se poziţionează ţara noastră din punct de vedere al efectivelor şi al consumului, precum şi principalele direcţii de dezvoltare a sectorului, stabilite de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.