CONSULTANȚĂ

Grupul nostru de firme oferă întreaga gamă de servicii și activități necesare pentru sistemul de producție de bovine ANGUS, pornind de la identificarea potențialului, analiza proiectului, sprijinul în faza incipientă și implementarea acestuia, până la suport în producția de carne de vită.

 

Identificarea potențialului se referă la stabilirea factorilor cheie necesari și definirea etapelor necesare implementării proiectului.

 

Sprijinul în faza incipientă se referă la analiza proiectului prin definirea mediului de dezvoltare, avizarea pentru crearea unei infrastructuri adecvate, oferirea de consultanță privind calitatea și cantitatea de bovine de reproducție Angus necesare, elaborarea unui plan de afaceri, identificarea nevoilor de investiții, precum și a sumei pentru investiție și a cash-flowului.

Furnizarea de bovine Angus pentru crearea efectivului de reproducție și furnizarea infrastructurii solicitate pentru proiect sunt părți integrante ale etapei de implementare a acestuia. Împreună cu echipa de profesioniști proprii se acordă asistență în creșterea bovinelor Angus, precum și supervizarea implementării fiecărei etape a proiectului.

 

Odată cu implementarea proiectului, beneficiarul acestuia devine producător de bovină de carne Angus, care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate, devenind, astfel, parte integrantă dintr-o rețea de distribuție de carne recunoscută la nivel european.

 

În concluzie ceea ce noi facem este să transferăm partenerilor noștri în primul rând experiența și cunoștințele noaste în domeniu, acest know-how fiind forța motrică din spatele expansiunii sistemului.

Vă putem pune la dispoziție următoarele servicii:

Carantină și pedigree

Servicii complete de carantină

Fermă de carantină autorizată pentru operațiuni de export/import bovine în Uniunea Europeană și în țările din afara Uniunii. Dotările centrului nostru de colectare de bovine sunt la nivelul standardelor europene în domeniu, iar autospecialele proprii dedicate transportului de bovine vii asigură confortul animalului pe toată perioada cât este transportat. Putem oferi servicii complete de carantină: pregătirea bovinelor pentru import/export (perioada de carantină legală este de 21-30 zile, în funcție de țara de origine).

Toate bovinele sunt evaluate de către un medic veterinar profesionist pentru a asigura o stare de sănătate corespunzătoare și o îngrijire de calitate. În timpul perioadei de carantină asigurăm furajarea completă și corectă a bovinelor, în funcție de categorie, vârstă și greutate, astfel încât animalele să prezinte o creștere în greutate la ieșirea din centrul nostru. În timpul perioadei de carantină asigurăm toate analizele de sănătate necesare, în funcție de cerințele pentru export ale fiecărei țări. Vă putem oferi și servicii de livrare a bovinelor.

Managementul animalelor

Consultanță periodică și coordonare prin experți în creșterea și tratamentul bovinelor.

Managementul corect al cirezii Angus creează diferențe semnificative în cadrul fermelor. Aspecte importante precum: pregătirea pășunilor, selecția efectivelor de animale pentru reproducție, perioada de montă, perioada de fătare (identificare, crotaliere, castrare), perioada de înțărcare, efectuarea tratamentelor și a deparazitărilor recomandate, furajarea pe perioada iernii, precum și menținerea corectă a unui registru de fermă, sunt câteva din elementele care asigură succesul fermei Angus.

Management agricol

Producția de furaje pentru bovine

Nutriția joacă un rol important în orice sistem de creștere a bovinei (extensiv sau intensiv). Fără un echilibru nutrițional corect, bovinele nu vor câștiga greutatea necesară și productivitatea maximă nu poate fi atinsă. Echipa noastră vă poate consilia cu privire la nevoile nutriționale la toate categoriile de bovine, astfel încât să  obțineți productivitate și profit în ferma dvs. Acest serviciu permite producătorilor să gestioneze mai eficient nu numai efectivul de animale ci și terenurile arondate fermei.  Astfel, scopul final îl reprezintă obținerea unui produs superior, creșterea profitului și reducerea semnificativă a forței de muncă.

Managementul sănătații

Management optim al sănătății bovinelor

Pentru un management optim al sănătății bovinelor, se recomandă întocmirea unui program sanitar– veterinar care să combată și să prevină riscurile frecvent întâlnite în fermele de creștere a taurinelor. Odată cu aplicarea acestor acțiuni, va crește remarcabil randamentul, sustenabilitatea și profitabilitatea unei ferme zootehnice.

Managementul fermei

Susținere în construcția propriei ferme.

Management de fermă se referă la realizarea de proiecte care pornesc de la concept până la punerea în practică a proiectului. Toate proiectele se vor trata în mod individual conform cerințelor dumneavoastră. Deținem cunoștințele și experiența necesară creării unei ferme de bovine Angus de la A la Z și, poate cel mai important, avem partenerii cei mai potriviți pentru realizarea fiecărei etape a proiectului. Ne recomandă multitudinea de proiecte realizate atât în țară cât și în străinătate.

Școlarizare și practică

Școlarizare și practică

Principiile noastre oferă un cadru care ne ghidează modul în care gândim și acționăm. Ele ne ajută la menținerea identității noastre în vremuri bune și rele. Arătăm respect pentru toate persoanele. Interesele companiei și cele ale individului sunt inseparabile. Ne concentrăm strategic în munca noastră. Inovarea este piatra de temelie a succesului nostru. Ne concentrăm pe plan extern. Punem valoare pe dezvoltarea personală. Încercăm să fim cei mai buni. Interdependența individ-companie este un mod de viață. Aspirăm la crearea și menținerea unei structuri organizaționale bazate în mod egal pe valori și performanță. Întipărirea valorilor în cultura noastră înseamnă nevoia unor principii formulate clar și practicate zi de zi de către toți angajații companiei. Acestea sunt principiile și comportamentele noastre de sprijin care decurg din scopul și valorile noastre.

La cererea clienților putem organiza work-shopuri, seminarii și conferințe pe diverse teme legate de un business cu bovine Angus. Școlarizarea și practica la ferma noastră se pot realiza gratuit sau contra cost în funcție de tipul de școlarizare/practică, de perioada practicii, de domeniu, de cerințe, etc. Echipa noastră este formată din profesioniști cu mulți ani de experiență în domeniu.