BOVINELE ANGUS

 

Începând cu anul 2009 grupul de firme Karpaten Meat s-a specializat în creșterea, selecția și comercializarea de bovine Aberdeen Angus cu genetică internațională. Avem parteneri atât la nivel mondial, cât și în România și suntem recunoscuți pentru calitatea genetică a bovinelor Angus pe care le comercializăm.

Atât pentru ferma proprie cât și pentru partenerii noștri am selecţionat şi am importat cele mai bune exemplare din punct de vedere genetic, din întreaga lume reuşind, astfel, să deţinem cea mai bună selecţie genetică din România. Animalele noastre deţin Certificate de Origine și sunt incluse în Registrul Genealogic al rasei. Taurii pe care îi deținem au câștigat concursuri mondiale, primind calificative maxime și fiind apreciaţi pentru calitățile de reproducător.

Astfel vă oferim spre vânzare vițele tineret, vițele apte de montă, juninci și tauri de reproducție atât din ferma proprie cât și din import, din Germania, Scoția, Irlanda, Cehia și Austria. Vă oferim totodată și  soluții integrate pentru business-ul dumneavoastră și o serie de servicii cum ar fi posibilitatea de a vă selecta bovinele dorite dintr-un grup, logistică, consultanță în managementul unei ferme Angus, servicii pentru a vă ajuta să vă creați un business cu bovine Angus  sau să vă consolidați afacerea existentă.

Genetica

Pentru succesul garantat al unei ferme Angus trebuie pus accentul și pe genetica bovinei de reproducție. Bovinele Angus sunt cunoscute pentru trăsături care fac o reală diferență a rentabilității unei ferme de bovine, trăsături precum: creșterea în sistem extensiv, rezistența la condiții extreme, ușurința la fătare, randament ridicat de creștere a produsului, obținerea unui procent ridicat la sacrificare și, nu în ultimul rând, obținerea cărnii premium datorată gradului ridicat de marmorare. Cu adevărat, valoarea genetică a bovinelor Angus se resimte cel mai evident în piață.

 

Pentru randamente ridicate în sistem extensiv este necesară pe lângă o tehnologie de producție corectă și o genetică corespunzătoare. Acordăm o atenție deosebită liniilor genetice ameliorate pentru a asigura păstrarea, transmiterea și creșterea performanțelor. Astfel, putem oferi clienților noștri genetică Angus de încredere pentru o creștere eficientă a calității ce se va regăsi în fermele partenere.


Urmărirea geneticii într-o fermă de reproducție generează un progres rapid și o profitabilitate crescută prin produși cu caracteristici performante. Prin selecția corectă a animalelor de reproducție se vor obține și produși cu nivel genetic ridicat.

Pentru a ajunge la performanțe ridicate și la o genetică superioară folosim programe specializate de management al bovinelor Angus, sistemul de evaluare genetică Breedplan și bonitări regulate pentru optimizare genetică. Pe lângă testele standard pe care le folosim, utilizăm metode suplimentare de selecție ca, spre exemplu, măsurarea cu ultrasunete a zonelor musculare și genetice, proceduri de testare cu privire la sensibilitate, marmorare și rata de conversie a furajelor (eficiența hranei pentru animale).

 

 

Scopul nostru este de a ne informa în permanență partenerii asupra noutăților privind progresul genetic, modalitatea de selecție corectă, cu accent pe produsul final. Noi vă putem consilia în a face alegerea corectă pentru ferma dvs. Prin îmbunătățirea calității cirezii, profiturile fermei vor crește, pe de o parte din randamentele ridicate pe care le veți avea, prin eficientizarea diferitelor costuri operaționale, cât și prin producția de bovine superioare din punct de vedere genetic, cu o adevărată valoare pe piață. Introducerea ameliorării genetice și accentul pe genetica de top creează funcționalitate și valoare în efectivele de animale, reducând în același timp costurile de exploatare, timpii și cerințele de muncă, contribuind astfel la creșterea profitului întregii ferme.

Program de parteneriat

Creșterea  de bovine ANGUS poate fi o oportunitate pentru fermele de lapte care doresc să realizeze conversia de la tipul de fermă cu creștere intensivă la cel cu creștere extensivă (lapte-carne), pentru proprietarii de terenuri agricole care doresc să integreze creșterea de bovine Angus în lanțul de producție sau pentru proprietari de pășuni neexploatate. Proiectul nostru se bazează pe legătura cu parteneri de încredere din România, atât pentru reproducție, cât și pentru îngrășare. Prin urmare, în calitate de furnizori de sisteme, susținem parteneriate prin oferirea de condiții echitabile, cu beneficii de ambele părți, atât la furnizarea, cât și la achiziția bovinelor.  

Informații detaliate despre legislația actuală în domeniu puteți găsi la adresele de mai jos: