fbpx

ACHIZIȚIA DE BOVINE

Sistemul nostru Angus se bazează pe colaborarea cu ferme partenere. În cadrul programului de parteneriat, Karpaten Meat cumpără viţei Angus, metişi de Angus cu Bălţată Românească sau metiși de Angus cu alte rase de carne, conform clauzei de răscumpărare prevăzute în contractul cadru.

 

Scopul principal al companiei, de la înființare, a fost construirea unui sistem de producție de viței Angus în România, atât printr-un nucleu funcțional de bovine Angus în regim propriu, cât și prin crearea unei rețele de producție de viței prin intermediul programelor de parteneriat pe care le oferim colaboratorilor noștri. Sistemul nostru Angus se bazează pe cooperarea cu companiile partenere atât pentru reproducție cât și pentru îngrășare. Prin urmare, în calitate de furnizori de sisteme, susținem parteneriate prin oferirea de condiții echitabile, cu beneficii de ambele părți, atât la furnizarea, cât și la achiziția bovinelor.

În prezent colaborăm cu peste 500 de parteneri, atât pentru vânzarea de bovine de reproducție Angus, cât și pentru achiziția de viței Angus, situați pe întreg teritoriul țării. Interesul de a dezvolta parteneriate cu Karpaten Meat este în continuă creștere datorită faptului că, pe de o parte, acest business este unul profitabil, iar pe de altă parte, datorită garantării pieței de desfacere a produșilor, conform contractului de colaborare încheiat.

 

Karpaten Meat transferă partenerilor noștri în primul rând experiența și cunoștințele în domeniu, acest know-how este forța motrică din spatele expansiunii sistemului. Unul din obiectivele Karpaten Meat îl reprezintă creșterea numărului de viței răscumpărați și a calității acestora, ceea ce duce în mod direct la un flux ridicat de plăți directe spre fermierii români.

Condiţii de achiziţionare de viţei Angus sau metişi de Angus cu Bălţată Românească

 • Viţei crescuţi cu laptele mamei şi cu iarba de pe păşune până la înţărcare
 • Înţărcarea se face cel mai devreme la vârsta de 6 luni
 • Greutatea minimă la momentul răscumpărării este de 200 kg şi maxim 400 kg
 • Preţurile sunt oferite în funcţie de calitatea viţelului. Definirea categoriilor în funcție de calitatea vițelului o puteți găsi accesând acest link:  clase de calitate viței
 • Preţurile sunt oferite în funcţie de greutatea viţelului. Vițelul se cântărește la ferma Karpaten Meat pe cântar omologat în prezența unui reprezentant al partenerului.
 • În funcție de perioada anului și de rutele stabilite putem susține transportul pentru o grupă mai mare de 20 de viţei.
 • Castrarea vițeilor aduce un beneficiu financiar în plus clientului.

 

Documente corecte și necesare pentru achiziția vițeilor:

 • Pașapoarte în original
 • Certificat sanitar-veterinar de transport animale vii
 • Formularul de mișcare a animalelor (F2)
 • Numerele de avize interjudețene
 • Contractul și factura/documentul fiscal se vor întocmi în urma cântăririlor efectuate la sediul cumpărătorului

Devino partenerul nostru!

Împreună cu parteneri puternici și de încredere, noi, cei de la Karpaten Meat ne-am specializat în creșterea și comercializarea de bovine şi genetică Angus, în sacrificarea și comercializarea cărnii de vită Angus. Pentru a dezvolta sistemul nostru Angus căutăm ferme partenere care să se alăture programelor noastre de parteneriat în vederea producţiei de viţei Angus. Dacă sunteţi interesaţi, contactaţi-ne!

Îngrăşarea pe păşune, o variantă ieftină. Din iarbă producem carne!

Carnea de vită obţinută de la bovinele îngrășate pe pășune îndeplineşte cerinţele consumatorilor moderni, bovinele Angus fiind ideale în acest scop. Taurinele robuste din rasa Angus sunt foarte uşor de întreţinut şi valorifică optim furajul grosier. Astfel, crescătorii pot reduce costurile pe care le implică o furajare intensivă. Hrănirea cu iarbă este mai simplu de gestionat și aduce o economie semnificativă comparativ cu cea într-un sistem convențional în stabulaţie închisă.

Obiectivul nostru – producţia de bovine robuste şi uşor de îngrijit

 • Bovine robuste și uşor adaptabile la condiţiile de mediu rezistă de la -40°C la +40°C
 • Talie medie, armonioasă și echilibrată (Energy -smart-cattle)
 • Vaci fertile, ușor de întreținut, cu un randament mare la producţia de lapte pentru alăptarea viţeilor (Easy-handling-cow)
 • Creștere excelentă şi performanţe mari la nivel de carcasă
 • Viţei cu un spor mediu zilnic ridicat din iarba de pe păşune şi laptelui mamei
 • Înțărcare – la împlinirea vârstei de minim 6 luni a vițelului

1. Achiziție viței Angus, între 200 kg– 400 kg, 6-12 luni

zona de primire a noilor achiziții

identificarea animalelor după crotalii

aparat de citire a crotaliilor

2. Achiziție de bovine reforme

011