fbpx

MATERIAL SEMINAL

Ameliorarea raselor de taurine

În vederea ameliorării raselor de taurine şi realizarea de viţei cu caracteristici superioare, la ferma Karpaten Meat avem material seminal atent selecţionat de la tauri campioni, recunoscuţi pe plan mondial. Taurii de la care se recoltează materialul seminal au dovedit rezultate bune, recunoscute la nivel european.

Karpaten Meat oferă spre vânzare material seminal Angus cu înalt potenţial genetic, pentru reproducţie, consultanţă privind alegerea taurilor şi îmbunătăţirea performanţelor de producţie, atât la bovinele de carne, cât şi pentru rasa Fleckvieh.

Mai multe detalii despre taurii de la care a fost selecţionat materialul seminal găsiţi mai jos:

Nr.Nume taurNr. CrotalCod tauriNume tatăCaracteristici
1.DM BOYFRIEND F883 (AA)204334 53067Australia Temania Bartel B219

The Steakmaker

• În topul liderilor cu caracteristici extraordinare ale musculaturii spatelui în Anglia, Australia, Noua Zeelanda • Top 1 % grăsime intramusculară • 132 cm2 EMA – suprafaţă musculară a spatelui cu 12 luni şi 612 kg greutate la viu

2.DM EU-TIGER F726 (AA)20433353065Canadian Champion Sire HF Tiger 5T

Ideal pentru viţele

• Fătări uşoare cu gestaţie mai scăzută • În 2008 campion la Canadian Summer • În 2009 marele campion al World Angus Forum

3.DM TIGER G183 (AA) 07183Canadian Champion Sire HF Tiger 5T

Rentabilitate

• Recomandat pentru producția de carne de vită premium, marmorare și productivitate

• Recomandat pentru încrucișări datorită fătărilor ușoare

Metisarea Angusului cu Bălţată Românească Datorită caracterelor dominante ale taurului Angus, metisarea cu Bălţată Românească este folosită cu succes în special pentru obţinerea unui viţel de carne de talie medie având calități superioare și performanțe de creștere mari, cu un spor mediu zilnic ridicat prin alăptare și iarba de pe pășune, fătat fără probleme și cu un randament ridicat la sacrificare. Viţelul obținut prin metisare este un produs rezistent în condiții extreme, adaptat pentru creșterea în sistem extensiv, pe pășune, având o capacitate mare de valorificare a ierbii.  

Reproducţie pentru eficienţă În ziua de azi, reproducţia la bovine în vederea obţinerii unui produs cu caracteristici de performanţă crescute se realizează tot mai des prin intermediul tehnicilor de fecundaţie asistată. În acest sens se poate recurge la montă naturală cu tauri performanţi sau la utilizarea materialului seminal congelat, aparţinând unor tauri de înaltă calitate şi cu valoare genetică ridicată din rasa Aberdeen Angus, pentru a avea viţei cu un spor mediu zilnic ridicat prin alăptare și iarba de pe pășune. Astfel, se poate ajunge la un progres genetic mai rapid şi o profitabilitate crescută a fermei prin produşi cu caracteristici performante.

Pentru comenzi de material seminal trimiteţi o cerere pe adresa   info@karpaten-meat.com   sau sunaţi la numărul de telefon 0040-269-232977.

Rezultate remarcabile pentru noi și pentru partenerii noștri Pentru efectivele de reproducție crescute în sistem de vaci alăptante, pe lângă tehnici de producție ingenioase, la fel de esențială este şi o genetică bine adaptată locaţiei și conformă nevoilor pieței. Selecția se bazează pe fondul genetic al rasei Aberdeen Angus la nivel mondial. Pe lângă testele standard pe care le folosim, utilizăm și metode suplimentare de selecție ca, de exemplu, măsurarea cu ultrasunete a zonelor musculare și proceduri genetice de testare cu privire la frăgezimea cărnii, marmorare și rata de conversie a furajelor.   Materialul seminal Angus este orientat atât spre creșterea valorii de ameliorare a bovinelor, cât și spre necesităţile fermierului, cu obiectivul de a adăuga valoare atât genetică, cât şi financiară, rezultând astfel creşterea profitabilităţii fermei.

Karpaten Meat îşi doreşte viţei sănătoşi, cu creștere rapidă  și dezvoltând o carcasă cu carne excelentă. Aceşti viţei trebuie să contribuie la obținerea de rezultate remarcabile pentru noi și pentru partenerii noștri, în scopul de a obține un preț competitiv pe piaţă.  

Mai multe detalii despre materialul seminal comercializat de noi găsiți în următoarele cataloage:

 

  Catalog Material Seminal ANGUS  

  Catalog Material Seminal Fleckvieh