ÎNGRĂȘAREA BOVINELOR

Pe întreg parcursul vieții bovinelor, de la fătare până la sacrificare, cel mai important aspect este hrănirea acestora într-un mod cât mai sănătos și natural. Astfel pășunile pe care își petrec viața bovinele sunt definitorii pentru o calitate superioară a cărnii. Pe parcursul anului bovinele, au posibilitatea să pășuneze prin rotație iarbă, trifoi, lucernă, în funcție de nevoile organismului. În timpul lunilor de iarnă, furajarea lor se realizează cu furaje obținute în mod natural și suplimente din diverse silozuri.

 

Bovinele noastre sunt crescute în mod sustenabil și durabil. Pe măsură ce pasc, bovinele realizează cea mai mare parte a lucrării de fertilizare a solului, răspândind nutrienți pentru următoarea recoltă de iarbă. Carnea de vită de calitate este rezultatul unui potențial genetic de top, dar și al sistemului de tratare a bovinelor pe întreaga perioadă de creștere. Astfel, crescute într-un mediu natural de stres redus, vițelele rămân mai calme, prin urmare sunt mai ușor de manevrat, iar ca rezultat obținem un produs final cu o calitate mult mai bună.

Rasa Angus  oferă crescătorilor multe avantaje: este robustă și ușor de întreținut prin pășunat extensiv, fără furnizarea de concentrate, realizează un raport de carne consistent la o carcasă de greutate medie. Aceste caracteristici sunt un avantaj competitiv într-o eră în care un bun management, costuri reduse de producție și produse de înaltă calitate determină succesul unei afaceri.

 

Carnea de vită produsă din iarba de pe pășune îndeplinește cerințele consumatorului modern; motiv pentru care bovinele de carne Angus sunt ideale pentru acest sistem de creștere. Cele mai robuste bovine Angus sunt foarte ușor de întreținut și transformă furajul grosier în kilograme de carne. Ca și crescător, puteți reduce furajarea suplimentară, costisitoare, prin  concentrate. Îngrășarea pe pășune poate fi gestionată cu ușurință și aduce economii semnificative de costuri față de creșterea în stabulație.

Avantajele îngrășării extensive:

  • Îngrășare prin pășunat
  • Economie la furajarea prin concentrate – reducerea costurilor
  • Îngrășare eficientă datorită efortului de muncă redus (păstrarea animalelor pe pășune)
  • Cerințe minimale privind îngrijirea bovinelor (pășune, grajd cu stabulație liberă)
  • Management simplu și costuri de producție scăzute
  • Producția de carne obținută prin furajarea pe pășune reduce dependența față de piața de furaje
  • Costurile reduse aduc un avantaj într-o piață în care consumatorul alege produsul în funcție de valoarea prețului
  • Carnea din producție extensivă  oferă o valoare adăugată ecologică, etică, senzorială şi nutriţională.