fbpx

ÎNGRĂȘARE

Carne de vită premium și costuri reduse de întreținere prin îngrășarea în sistem extensiv. Bovinele îngrășate pe pășune sunt o bună alternativă a îngrășării convenționale prin furajare în grajduri. Pentru Karpaten Meat, îngrășarea pe pășune este o condiție esențială pentru producția de carne de vită de calitate. Îngrășarea extensivă reduce efortul de îngrijire a bovinelor. În acest fel managementul bovinelor este mai simplu și costurile mai scăzute față de creșterea obișnuită, în mod intensiv.

Cea mai nouă fermă a companiei Karpaten Meat se află la Alțâna. Această fermă este în proces continuu de extindere și modernizare și adăpostește bovinele destinate îngrășarii și comerțului. Efectivul mediu prezent în această fermă în mod constant este de aproximativ 2500 de capete, viței cu destinația îngrășare care provin atât din ferma proprie, cât și de la parteneri.

 

Ferma din Alțâna este specializată pe îngrășarea vițeilor Angus proveniți atât din cadrul fermei Karpaten Meat, cât și de la parteneri, având ca și obiective îngrășarea vițeilor cu un spor mediu zilnic ridicat și o furajare eficientă a acestora, precum și menținerea efectivului Angus în stare bună de sănătate, cu un minim de efort.

Îngrășarea vițeilor se realizează pe parcursul a trei stadii de finisare. Pentru rezultate optime aplicăm o strategie mixtă de îngrășare atât pe pășune, cât și în adăposturi special amenajate pentru rasa Angus, în ultimul stadiu de finisare.

 

Ferma din Alțâna produce și livrează către abator viței Angus finisați conform specificațiilor și standardelor de calitate impuse de client. Printr-un management  corect al cirezii se gestionează eficient și calitativ bovinele prin procese optime și infrastructură specifică cerințelor rasei. În mod constant prin teste și analize se stabilește furajul și rețeta de furajare a acestora conform vârstei și categoriei.