fbpx

Licitația internațională pentru Aberdeen Angus în Wertingen / Gundelfingen – un real interes și pentru fermierii români

Din nou organizatorul licitației Aberdeen Angus a reușit să realizeze o selecție atractivă de bovine de reproducție pentru licitați de la sfărșitul lunii aprilie care a avut loc în Wertingen Germania. Pentru licitație au fost selectate 64 de vițele și 10 tauri, toate bovinele fiind de prim rang, liniile genealogice Aberdeen ANGUS fiind din părinți campioni. Timp de 90 de minute, în grupuri de 3 vițele iar taurii singuri, au fost licitate toate animalele.

 

A 3-a licitație Aberdeen Angus din Wertingen Germania a avut succes 100% toate cele 74 de bovine fiind vândute în șapte țări din UE – Serbia, Luxemburg, Olanda, Austria, Republica Cehă, România și Germania. Pregătirile pentru vânzare au fost efectuate de către Sheila Eggleston de Egg-Port, care s-a ocupat de achiziționarea și exportul în Germania a celor 64 de juninci și 10 tauri destinați pentru licitație.

 

Bovinele provin din 12 ferme diferite din Marea Britanie. Cel mai mare preț de licitație a fost 4500 de euro și a fost obținut de taurul pe nume „Mr. Netherton Columbian M725”, la secțiunea vițele cel mai mare preț l-a obținut „The Moss Felucca N 250” cu un preț de 3.000 €. Prețul mediu la tauri a fost 3.800 € iar la vițele € 2.250. Licitația a fost un succes, cu un mare interes pentru publicul expert.

Prin organizarea acestor evenimente firma ANGUS Group oferă posibilitatea altor crescători europeni de a-și crea ferme de bovine Angus de valoare mare. O afacere Angus trebuie să înceapă cu cea mai bună genetică pentru a satisface nevoile de producție de carne de vită de calitate. Scopul este de a oferi genetica adaptată pentru locația potrivită. Principiul „from grass to beef” este pentru rasa Angus o cerință de bază .

 

ANGUS Group oferă genetică la nivel mondial, bazată pe embrioni de la tauri campioni din Scoția și Australia. ANGUS Group oferă un sistem de productie intregat care începede la genetică, la creșterea și comercializarea de carne de vită, o marcă unică în Europa. Acest lucru a fost din nou documentat de succesul acestui eveniment .

 

Planurile pentru licitația de anul viitor au început astfel evenimentul fiind recunoscut ca etalon în Marea Britanie Aberdeen Angus ca vânzare de genetică în Europa. Comentând cu privire la eveniment, președintele Asociației Aberdeen Angus din Anglia și furnizorul de genetică Russell Taylor a declarat ca există tot mai mult interes din toată Europa pentru genetica Angus astfel cea de a treia licitație fiind un succes imens . ” Vițele au fost în stare excelentă și au primit comentarii foarte bune de la potențialii cumpărători .”

 

Acasă cu prietenii

Sub mottoul „acasă cu prietenii „, căldura și entuziasmul a putut fi resimțit la cele două evenimente organizate vineri și sâmbătă seară. Cina de vineri a fost însoțitp de formație life și un dans atractiv. Sâmbătă o formație inedită din Swabia distra oaspeții internaționali. Punctul culminant a fost desigur cina organizată de Jutta Delle și echipa ei, fiind un adevărat festin pentru orice iubitor de carne de vită. Bufetul a fost centrul de interes care ar fost comparat cu un foc de artificii culinare. Spre sfârșitul evenimentului, Bernhard Delle a mulțumit tuturor părților implicate în marele succes al acestei licitații de bovine .

 

În Europa vorbim ANGUS

Fără exagerare, se poate spune că se poate vorbi de o familie europeană ANGUS în ultimul timp. Mai presus de toate , participanții la eveniment au putut confirma această impresie. A apărut o nouă prietenie pe termen lung în Europa în cadrul acestei industrii.