fbpx

Carnea de vită Angus produsă în România – senzația la cea mai mare competiție gastronomică din România

Timp de două zile (10-11 septembrie) a avut loc, în cadrul Polus Center Cluj, evenimentul World Masters of Grill, cel mai mare eveniment culinar din România, cea mai mare competiţie gastronomică, în prezența unui public numeros. Competiția a fost organizată de Asociația Culturală Euro-Est Alternative (ACEEA) în parteneriat cu Polus Center Cluj. În cadrul evenimentului maeştri internaţionali în arta grătarelor au pregătit demonstraţii incendiare şi preparate delicioase, iar gazda evenimentului a fost regele mondial al STEAK-urilor, Chef Robert Rainford.

La acest eveniment au participat echipe de bucătari din România, Ungaria, Coreea de Sud, Croația, Finlanda, Polonia, Italia, Israel, Serbia și Canada care au concurat dar au făcut și demonstrații culinare spectaculoase. Timp de două zile iubitorii de preparate la grătar şi pasionaţii de gastronomie au avut întâlnire cu invitaţi de notorietate din România şi străinătate în cadrul show-urilor de grill organizate la faţa locului.

O categorie importantă a evenimentului a fost concursul World Grill Cooking Contest (WGCC) destinat “Masters of flames”. Evenimentul a fost susținut de Chef Robert Rainford, Regele Mondial al Grătarelor, maestru în arta culinară, scriitor de specialitate şi profesor la colegiul George Brown din Toronto – Canada. Acesta în calitate de președinte al juriul dar și ca expert chef a susținut sâmbătă seara un show culinar absolut extraordinar și ne-a arătat ce înseamnă să fii un adevărat maestru al grill-ului.

Challenge-ul bucătarilor au fost demonstrațile de grilling de vită menite să gătească steak-uri din piese mai puțin cunoscute de consumatori cum ar fi: chiulota – o carne fin marmorată, fragedă și cu gust intens cunoscută la nivel mondial ca Rump Steak. Degustătorii evenimentului au apreciat în mod deosebit coastele de vită, mici de Angus, burgeri de Angus pe lângă bine-cunoscutele T-Bone, Rib-Eye, Cowboy Steak care deja s-au impus pe piața din România ca o delicatesă.

Cu deosebit interes ne-am bucurat de primirea care a avut-o carnea de Angus în concursurile internaționale de gătit grill în aer liber, cu atât mai mult că aceasta este produsă și procesată integral în România. A fost deosebit apreciată și de Robert Rainford expert în carne de vită și Grilling. Dar bucuria a venit din feedback-urile pozitive din partea consumatorilor care nu au avut ocazia să deguste carne de Angus produsă în România până acum, aprecierea lor contribuind la dezvoltarea culturii de carne de vită de calitate în România. Aprecierea a fost și din partea unei delegații de experți culinari din Coreea, care dețin un resort de 5 stele de 3000 de locuri în Coreea de Sud care au degustat carnea de Angus și au fost plăcut impresionați de calitatea acesteia.

Astfel ne-am bucurat că industria cărnii din România are un produs premium, unic, cu un gust desăvârșit produs integral la noi în țară. Datorită unei genetici superioare, a unui mediu sănătos și a condițiilor de creștere, bovinele Angus din Transilvania sunt foarte căutate în Europa de Vest pentru calitatea deosebită a cărnii.

 

Download articol: World master od grill.pdf