fbpx

Prima licitatie de bovine Angus din Romania

În premieră pentru zootehnia din România, în cadrul târgului Agraria a avut loc 1a licitație de bovine de carne Angus din România. Asociația Aberdeen Angus Romania a organizat mai mult decât o conferință agricolă în care se dezbat teme de interes public, ci un adevărat eveniment cu aplicare practică în întregul sistem de producție zootehnică. Inițiativa organizatorilor a fost foarte apreciată nu doar de către fermierii crescători de bovine Angus, dar și de publicul larg interesat de tematică, prezența la licitație depășnd 1.000 de persoane.

În deschiderea licitației președintele asociației, domnul Olteanu Marcel a prezentat istoria dezvoltării asociației Aberdeen Angus România precum și procesul de organizare a primei licitații de bovine Angus din România. Au fost alături de organizatorii licitației și ministrul agriculturii, domnul Petre Daea, domnul director general al Agenției Naționale pentru Zootehnie, domnul Iacob Lelior un renumit specialist internațional în genetică și Angus, domnul Bernhard Delle dar și primul licitator de bovine domnul Radu Antohe.

Fermierii care au participat la licitație au achiziționat câteva exemplare de bovine cu care să aducă plus valoare fermei pe care o dețin. Atât fermierii din ale căror ferme au fost licitate animalele, cât și cei care le-au licitat s-au declarat mai mult decât mulțumiți de desfășurarea primul eveniment de acest gen.

Toate cele 24 de bovine Angus fără de care au reprezentat obiectul licitației s-au ridicat la așteptările tuturor celor prezenți. Prețul cu care au fost licitate animalele descriu cât de valoroase sunt din punct de vedere genetic. Valoarea animalelor din cele 3 categorii prezentate în cadrul licitației a fost demonstrată prin prețurile la care s-au adjudecat.

Cele mai mari prețuri de adjudecare au fost:

  • Categoria vițele: 2.350 euro
  • Categoria juninci: 2.700 euro
  • Categoria tauri: 5.650 euro

Media prețurilor pe fiecare categorie a fost:

  • La categoria vițele: 2.000 euro
  • La categoria juninci: 2.380 euro
  • La categoria tauri: 3.625 euro

Cele 24 de bovine provin din cele mai performante ferme de Angus din România: Karpaten Meat Group și partenerii lor – Agro Solutions, Sedom ar Grup, Angus Premium, Plantextrakt și Green Farmsel.

 

AAA L3-resized