fbpx

Karpaten Meat Group – ferma cu porțile deschise către vizitatori

De la începutul anului peste 350 de vizitatori au ajuns la ferma Karpaten Meat Group, în 7 grupuri atât din țară, cât și din Europa. Grupurile au făcut turul fermei de la Marpod, au aflat detalii despre activitatea noastră, modul în care aceasta se desfășoară și practicile unui management eficient, pus cu succes în practică de noi.

 

Tineri fermieri sau fermieri deja cu experiență în creșterea bovinelor au venit din toată țara în ferma Karpaten Meat. Fermierii parteneri ne-au vizitat pentru a dezbate provocările majore cu care se confruntă acest sector, dar și pentru a stabili strategiile și dezvoltarea acestor parteneriate, în vederea continuării dezvoltării sistemului de producție Angus. Numărul mare de participanți prezenți ne arată că există fermieri uniți care au un scop comun, care doresc să dezvolte mai departe acest business cât și relațiile de business, contribuind astfel la o dezvoltare puternică a sectorului.

 

Pe lângă fermierii români din toate zonele țării, ferma de bovine Angus din Marpod a găzduit grupuri de studenți ai Universitatilor de Zootehnie și Științe Agricole din Danemarca, Universitatilor de Zootehnie și Știinte Agricole din Elveția fiind însoțiți de profesori. Aceștia au fost foarte interesati de businessul Karpaten Meat Group precum și de managementul rasei Angus, majoritatea provenind din familii cu experiență în creșterea animalelor. Câțiva dintre ei și-au manifestat un interes aparte asupra aspectelor privind gestiunea acestor animale, sănătatea și rezistența lor, influența factorilor de mediu asupra dezvoltării acestora precum și tratamentele aplicate, din dorința de a deveni veterinari după terminarea studiilor.

Fermieri pensionari cu experiența în creșterea animalelor, au fost de asemenea prezenți în ferma Karpaten Meat, de la începutul anului. Având fermele lor proprii în Austria sau în Franța, aceștia au fost direct interesați de modelul de business dezvoltat de grupul Karpaten Meat la nivel național, subvențiile oferite rasei de carne, obținerea pășunilor necesare pentru înfiintarea, dezvoltarea și creșterea efectivului unei ferme din rasa Angus precum și informatiile referitoare la prelucrarea cărnii și comercializarea ulterioară a acesteia, atât la nivel național cât și extern.

 

Chiar dacă aceștia au ajuns la noi din diverse motive și din diverse zone, cu toții au fost plăcut impresionați de organizarea fermei Karpaten Meat Group și de modul în care bovinele Angus sunt crescute pe pășunile noastre.

De la începutul activității noastre, până acum, ne-au trecut pragul vizitatori interesați de înființarea unui business în domeniu și doritori de a ne deveni parteneri, fermieri deja cu ani întregi de experiență care au vrut să înțeleagă managementul unei ferme cu bovine de carne, pasionați de zootehnie, gastronomie, produse locale, reprezentanți ai diverselor instituții, grupuri de turiști, studenți, sau stagiari în practică.

 

Pe baza unei programări, rezervăm pentru cei interesați de acest business o vizită în fermă, la adresa de email info@karpaten-meat.com sau numărul de telefon 0269232977.