fbpx

Karpaten Meat Group prezentă la AGRARIA 2022 – Prima expoziție agricolă după 2 ani

În perioada 5-8 mai s-a desfășurat la Jucu, Agraria – 4 zile de bucurie, emoție, evenimente, AGRICULTURĂ! Ca și în anii antepandemici Agraria a reușit să adune actorii importanți din lumea agriculturii, a fost locul de întâlnire pentru fermieri, expozanți, vizitatori, specialiști sau decidenți politici!

 

Anul acesta a avut loc cea de-a 27 ediție, fiind platforma de comunicare optimă a fermierilor, în domeniul tehnologiei agricole, având la dispoziție o gamă variată de utilaje din care aceștia pot alege pentru a-și retehnologiza fermele! În acest sens ne dorim să continuăm lanțul integrat de producție a cărnii de vită, în țară. Scopul este de a comercializa un produs final realizat în totalitate autohton – crescut în România, abatorizat în România, tranșat în România. Acesta este motivul pentru care, cu ocazia acestui târg, am lansat în discuție ultima etapă de producție a cărnii de vită Angus – îngrășarea și finisarea bovinelor.

 

În cadrul evenimentului, firma Karpaten Meat a creat o replică a unui stand de îngrășare a bovinelor Angus care a fost punctul de pornire al discuțiilor despre fiecare pas al proceselor de îngrășare și finisare: de la identificarea lotului în funcție de categorie, până la selectarea bovinelor pentru abatorizare. Fermierii interesați de dezvoltarea unei afaceri cu bovine Angus dar și de finalizarea lanțului de producție la noi în țară, au vizitat standul nostru, unde au fost invitați la o discuție aplicată, în funcție de caracteristicile și nevoile business-ului.

 

Pe lângă prezența la stand echipa noastră a fost prezentă la discuții în cadrul forumurilor, conferințelor, prezentărilor prin care fermierii au avut șansa să afle despre cele mai bune investiții pe care le pot face pentru fermele lor, care să le aducă plus valoare. Investițiile în agricultură sunt subsumate geneticii și este extrem de important ca fermierii să ia în considerare investițiile din această perspectivă.

 

Anul acesta Agraria a avut un concept dinamic, integrat, dedicat sectorului zootehnic care sigur va avea o contribuție pozitivă pentru acest sector. Criza COVID19 urmată imediat de războiul declanșat în Ucraina a pus o presiune pe agricultura europeană și implicit pe cea românească. Agricultura are nevoie de susținere, trebuie ajutată să se dezvolte, să inoveze și să primească susținere din partea statului.