fbpx

Instructaj TBC – A.N.S.V.S.A.- D.S.V.S.A. la ferma KARPATEN MEAT din Sibiu

În cadrul fermei de bovine Angus din Alțâna, în data de 28 martie, s-a demarat un instructaj de testare prin tuberculinare a bovinelor, organizat de către autoritățile competente din cadrul A.N.S.V.S.A. și D.S.V.S.A și echipa Karpaten Meat.

 

La această instruire au participat un număr de aproximativ 40 de medici veterinari din cadrul D.S.V.S.A., cât și medici veterinari de liberă practică din județ.

 

Scopul acestei acțiuni a fost acela de descrie metodologia de realizare a testului de tuberculinare, întrucât tuberculoza este o infecție gravă ce se poate transmite de la animale la om.

 

Această acțiune este importantă pentru a preveni și a combate infectarea cu speciile complexului Mycobacterium tuberculosis la bovine. O data cu instalarea acesteia în ferme se produc pierderi economice prin scăderea productivității și a capacității reproductive a animalelor și se impun restricții de circulație a animalelor dar și a produselor acestora.

 

Ne bucuram că am putut să participam și să organizăm acest instructaj în cadrul fermei noastre și că împreuna cu medicii veterinari din țară contribuim la bunăstarea întregului efectiv de bovine Angus.