fbpx

Ferma de bovine Angus – un business de succes

O afacere de succes cu bovine Angus începe de la o genetică de top iar de-a lungul întregului proces de producție se urmărește valorificarea acesteia, prin toate etapele – de la modul de îngrijire al bovinelor, la hrănirea și creșterea lor, la dotările tehnice de pe teren.

 

Rasa Aberdeen Angus este una dintre puținele rase de bovine din România, crescute special pentru carne. Acest lucru are efecte benefice atât din punct de vedere al podusului finit, cât și din punct de vedere al rentabilității înființării și dezvoltării unei ferme Angus.

 

Angus folosește resursele naturale neexploatate: pășunea. Principiul după care se ghidează activitatea de creștere a rasei Angus este: sisteme cât mai simple. Ușor de întreținut, trăiesc pe pășune pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, lucru care duce la scăderea sezizabilă a costurilor de întrețiere. Bovinele Angus au un randament sporit prin creșterea în sistem extensiv, garantând un procent ridicat de carne la sacrificare și un produs premium, datorită marmorării intense. De asemenea, nici speranță de viață nu reprezintă o bătaie de cap pentru fermieri, lucru care ușurează costurile de înlocuire pe care ar trebui să le suporte. Bovinele Angus trăiesc o perioadă îndelungată, putând suporta o gestație pe an, cu producție bună de lapte, care permite o creștere rapidă în greutate a vițeilor.

 

Pășunile ecologice ale României, subvențiile de la UE, cunoștințele populației rurale și creșterea potențialului pentru bovine de carne odată cu scăderea producției de vaci de lapte, se adaugă listei de motive pentru care un business în acest domeniu poate fi foarte rentabil pentru fermierii români.

 

Potențialul României este încă ofertant în condițiile în care doar 15 capete de bovine se hrănesc de pe 100 de hectare autohtone, în timp ce în Irlanda, spre exemplu, există 130 de capete pentru 100 de hectare.

 

Evoluția acestora până în prezent a fost spectaculoasă din 2008, când noi am dat startul business-ului cu bovine de carne ANGUS în România, ajungând acum la un nucleu total de peste 30,000 de capete în toată țara.

 

Agricultura poate deveni motorul economiei românești, iar de acest lucru sunt deja convinși cei doi investitori elvetieni care au pus bazele unei afaceri de succes în sectorul zootehnic al României, prin înființarea fermelor Karpaten Meat. Alătură-te celei mai mari rețele de Angus și devino partenerul nostru. Genetica de top Angus se dezvoltă împreună cu Karpaten Meat.