fbpx

Karpaten Meat Group prezentă la târgul ,,Agraria 2018” și la Licitația Bovinelor Angus în România

Ȋn perioada 19-22 aprilie, are loc târgul ,,Agraria 2018”, care se afla deja la cea de- a 24-a ediție, fiind evenimentul numărul 1 al Transilvaniei, în domeniul zootehnic. Târgul ,,Agraria” se va desfăşura, ca în fiecare ediție, în localitatea Jucu, județul Cluj.

 

Data de 21 aprilie este marcată de Licitației bovinelor Angus în România, ce va avea loc în aceeași locație, într-un spațiu special amenajat evenimentului. Cu o zi înainte, însă, Asociația Aberdeen Angus România, organizatorul Licitației, anunță o prezentare a bovinelor Angus în ring.

 

După cum prima ediție a Licitației bovinelor Angus în România și-a dovedit importanța și efectul benefic în spațiul zootehnic românesc, ne așteptăm ca acest eveniment anual să aducă și la a doua sa ediție un plus de valoare pentru participanți. „Atât fermele cele mai cunoscute din domeniu cât și cele cu efective restrânse vor fi prezente la acest eveniment, singurul de acest gen, din țară. Astfel fermierii de bovine Angus au acces direct la informații, într-un spațiu deschis întâlnirii, unde vor putea vedea unele din cele mai bune exemplare de pe teritoriul României” – spune comunicatul de presă lansat de AAARO.

 

Acest eveniment reprezintă o oportunitate pentru fermierii crescători de bovine Aberdeen Angus de a vedea bovine cu genetică de top, a vinde sau achiziționa astfel de exemplare sau de a dezbate teme de interes, pe cazuri aplicate, alături de cei mai importanti dezvoltatori ai domeniului. Evoluția acestui sector de-alungul timpului a fost spectaculoasă, ajungând ca acum, pe toată suprafața țării să pască un număr total de peste 30,000 de capete de bovine Aberdeen Angus iar Karpaten Meat Group a contribuit substanțial la această dezvoltare. Karpaten Meat Group a fost prima fermă românească ce a dezvoltat o afacere cu bovine din această rasă iar actualmente, 80% din bovinele de pe piața au plecat de aici. O fermă exemplu care a sprijinit implicarea cât mai multor fermieri, prin programele de parteneriat dedicate crescătorilor de Angus din țară.

 

Deși tot mai mulți se îndreaptă spre această rasă, puțini înțeleg însă importanța unei genetici pure, de top. Aceasta reprezintă punctul cheie în obținerea unui management eficient ce se oglindește în rentabilitatea și profitabilitatea fermei. O genetică bună garantează o conversie ridicată din furaje în masă corporală, reducând costurile de întreținere a animalelor. De asemenea, bovinele mame au fătări mai ușoare și vițeii lor se bucură de mai mult lapte până la momentul înțărcării, moment în care corpul lor este deja pregătit să reziste schimbărilor și bolilor.

 

Având ca exemplu marile evenimente similare din lume și cunoscând importanța participării pentru evaluarea realistă a pieței, în cadrul acestui târg vor participa și bovinele Karpaten Meat Group, prezente și la Licitația Bovinelor Angus în România – o inițiativă importantă pentru România și pentru dezvoltarea corectă a acestui sector.