fbpx

Dotări tehnice profesionale, necesare pe timpul verii

Un management eficient și corect al unei ferme de bovine Angus presupune și asigurarea de dotări tehnice profesionale.

 

Grupul nostru de firme oferă întreaga gamă de servicii și activități necesare pentru sistemul de producție de bovine Angus. Pentru un bun management al cirezii de bovine sunt recomandate dotări tehnice adecvate, testate în timp, care să ajute împreună cu o genetică de top la creșterea rentabilității fermei de bovine Angus.

 

Hrănirea bovinelor pe timpul verii se realizează exclusiv prin pășunat. Această rasă valorificând foarte bine iarba de pe pășune, perioada de primăvară-vară este cea mai prolifică pentru o fermă Angus. Pășunatul în timpul verii se realizează pe parcele îngrădite cu gard electric pentru a asigura perimetrul fiecărei cirezi și a proteja animalele.

 

Important în parcelarea și îngrădirea pășunilor este ca animalele să aibă acces la apă potabilă. În caz că pe pășune nu sunt vaduri de adăpare, se amenajează zone pentru adăparea vitelor. În zonele unde este posibil, se pot instala și dispozitive de adăpare cu o bilă sau două, ce rezistă până la -30 grade C, putând fi lăsate și pe timpul iernii afară.

 

Odată ce acestea sunt în bune condiții de utilizare, se instalează gardurile electrice pe tot perimetrul zonei de pășunat. Acestea pot fi de două tipuri  –  gard electric flexibil cu fir lițat sau gard fix cu sârmă. Pentru o siguranță superioară a efectivului și un sistem mai rapid de depistare/rezolvare a potențialelor probleme pe circuitul electric al gardului, se poate opta pentru un sistem mai performant, adaptat noilor tehnologii.  Se poate monta un aparat care prin modulul opțional SMS va anunța eventuale întreruperi de curent pe circuit.

 

Iată mai jos sistemul de depistare a defecțiunilor gardului electric iar AICI poți vedea catalogul complet de dotări tehnice puse la dispoziție de Karpaten Meat Group.

 

Află toate detaliile despre programele de parteneriat disponibile în ferma Karpaten Meat Group, contactându-ne  fie pe adresa de e-mail info@karpaten-meat.com  sau telefonic la numărul 0269/ 232 977.