fbpx

În luna septembrie vizite de prestigiu la ferma Karpaten Meat

 

Înalți oficiali europeni responsabili pentru agricultură şi dezvoltare rurală, precum și  membri ai comisiilor pentru afaceri europene şi, respectiv, pentru agricultură şi dezvoltare rurală din Parlamentul României,  au venit în vizită la ferma Karpaten Meat, sâmbătă 15 septembrie 2019. Fondatorii fermei Karpaten Meat le-au prezentat fermele Karpaten Meat și sistemul de producție Angus folosit atât în ferma proprie cât și promovat și susținut în fermele partenerilor.  În cadrul vizitei pe lângă turul fermelor de reproductie, îngrășare și carantină, a pășunilor și a dotărilor, membri comisiei europene au gustat din produsele obținute în fermele din Sibiu.

 

Oficialii europeni și-au exprimat susținerea pentru producția de carne de vită de calitate produsă pe pășuni. Astfel au considerat unitatea din Sibiu/România un model pentru viitorul țărilor din Europa de Est, o combinație de succes a resurselor pentru  producția de carne de calitate Angus la standardele cele mai înalte.  Astfel aceștia au considerat că trebuie luate măsuri pentru reducerea exportului de animale vii în  țările arabe fiind de părere că Europa trebuie să livreze carne de calitate superioară pentru Europa.

 

Tot în septembrie am avut onoarea să îl primim în vizită oficială pe ministrul de externe al Elveției, domnul  Ignazio Cassis împreună cu echipa sa, însoțit de Ambasadorul Elveției în România. Contextul vizitei  a fost intenţia Elveției de a dezvolta cooperări economice cu firme din România. Acesta  și-a arătat interesul pentru o viitoare colaborare pentru carne de vită de calitate obținută din producție sustenabilă și durabilă.

 

Vizita delegației Comisiei Europene

 

Vizita delegației Ministrului de Externe din Elveția