fbpx

#POVESTIANGUSDESUCCES – INFORMARE CORECTĂ, MANAGEMENT UȘOR, ÎNCREDERE

Vorbim de data aceasta cu un alt fermier partener Karpaten Meat, domnul Enache Gabriel din județul Călărași. Crescător de animale, ca și părinții săi, și având doar o fermă piscicolă, și-a dorit să pună bazele unei ferme de bovine.

 

A citit despre rasa Angus și s-a convins: costuri de întreținere mici, muncă mai puțină și o mai bună valorificare a vițeilor.”Am ales rasa Angus pentru că e mai simplu de îngrijit – nu trebuie să ai grajd pentru animale, nu trebuie să le mulgi. În plus există interes pentru cumpărarea vițeilor.”

 

Toate bovinele le-a cumpărat de la Karpaten Meat Group, 100 de juninci și 3 tauri, în timp de 3 ani: inițial 30 de juninci și un taur în 2015, încă atât în anul următor, iar în al treilea an, restul de completare a efectivului de 100 de capete.

 

Imediat după achiziționarea lor a vizitat ferma Karpaten Meat pentru a învăța practici de creștere corectă a animalelor din rasa Aberdeen Angus, a participat la mai multe acțiuni din fermă și a deprins tot ceea ce i-a fost necesar pentru o gestionare eficientă a unei ferme de acest tip. ”În 5 zile, de luni până vineri, am participat la toate etapele de îngrijire a acestui fel de bovine. Am asistat la fătări, la vaccinări, la punerea crotaliilor.

 

Cu această formare a putut pleca la drum cu încredere și nu a avut probleme mari cu animalele nici acasă. ”Karpaten Meat a răspuns cu promptitudine de fiecare dată când am mai avut nevoie de ajutorul lor. Apoi ținem legătura cu medicul veterinar, respectăm planul de vaccinare și totul merge bine.”

 

Singura dificultate inițială, cum mărturisește dânsul, a avut-o la primele fătări, când a fost nevoie de ajutor. De la a doua experiență, însă, 80% dintre vaci fată singure, iar apoi nu mai au nevoie de ajutor niciuna, drept pentru care pe viitor domnul Enache se gândește să mărească efectivul până la 150 de bovine mame, maximum pentru care are momentan capacitate.

 

Aceste experiențe reușite ale partenerilor noștri ne motivează să ducem mai departe activitatea noastră de promovare a rasei Angus și a contribui la dezvoltarea sectorului zootehnic din România, o țară cu un potențial enorm de dezvoltare în această direcție. Alătură-te celei mai mari rețele de Angus și devino partenerul nostru. Contactează-ne pe adresa de e-mail info@karpaten-meat.com   sau telefonic la numărul 0269/ 232 977.