fbpx

#POVESTIANGUSDESUCCES – DORINȚA DE VALORIFICARE A PĂȘUNII A STAT LA BAZA AFACERII SALE

Având aproape 200 de ha de pășune, domnul Bogdan Ciubotaru și-a pus problema valorificării proprietății. Inițial s-a gândit la creșterea altor animale, dar nicio soluție nu era rentabilă pentru el, așa că s-a orientat către creșterea bovinelor de carne.

 

În curând a găsit informații despre caracteristicile raselor de bovine de carne și a optat pentru rasa Angus, rasă renumită datorită investițiilor reduse necesare în managementul cirezii: ”M-am orientat spre Angus pentru că în primul rând are fătări ușoare, e ușor de îngrijit, valorifică bine pășunea și nu necesită suplimente, ca alte rase de carne; nu are nevoie nici de grajduri; eu le-am făcut un fel de cort, un adăpost  pentru iarnă și atât”, mărturisește domnul Ciubotaru când ne povestește din experiența sa.

 

Afacerea cu Angus a pornit-o în 2015 și pe parcurs a întâmpinat și dificultăți, însă a învățat din greșeli și e mulțumit de alegerea făcută. ”Desigur că au existat și dificultăți, mai ales în primii ani. În 2017 nu am dat la montă 8 vaci când ar fi trebuit și de aceea ele nu au luat viței în acel an, am avut și alte dificultăți dar nu mă pot plânge.”

 

În lipsa experienței și a cunoștințelor zootehnice, sprijinul Karpaten Meat Group a fost binevenit, s-a bucurat de colaborarea cu fermele KMG și de sprijinul asigurat, iar pentru viitor domnul Ciubotaru dorește să se axeze pe reproducție și să ajungă la un efectiv de 200 mame rasă pură Angus.

 

KMG încurajează astfel de inițiative și dorește să dezvolte cu fermierii din România parteneriate puternice și durabile. Alătură-te și tu celei mai mari rețele Angus! Contactează-ne pe adresa de e-mail  info@karpaten-meat.com sau telefonic la numărul 0269/232 977.