SAREA MINERALIZATĂ ȘI BENEFICIILE ACESTEIA

Chiar dacă  rasa Angus  este ușor adaptabilă și nu necesită investiții majore, pentru un bun management al cirezii sunt recomandate  dotări tehnice adecvate care să ajute la eficientizarea timpului de lucru în îngrijirea animalelor mai ales la asigurarea unor condiții minime obligatorii pentru animale.

 

De ce e importantă sarea mineralizată în ferma de bovine Angus?

  • supliment nutritiv pentru viței și pentru bovinele adulte, contribuind la sporul mediu zilnic
  • se folosește pentru compensarea optimă a raţiilor sărace în calciu și pe pășunile sărace în elemente nutritive
  • cu adaptarea dozelor de minerale, micronutrienți şi vitaminele A, D3 și E.
  • raport Ca : P : Na : Mg = 16 : 4 : 9 : 4
  • vană de 85 kg

 

Seleniul are un rol important în metabolismul tiroidian, în ovare și în placentă. O prevedere suficientă a seleniului protejează celulele de deteriorarea oxidantă și asigură un sistem imun intact. Deficitul de seleniu poate provoca probleme de fertilitate și un număr crescut de celule somatice. Pentru a asigura eficiența și siguranța seleniului, sarea minerală pentru bovinele conțin combinația de seleniu pentru rumegătoare. Pe lângă selenitul de sodiu și selenitul de sodiu protejat de rumen, acesta conține, de asemenea, seleniu legat organic, sub formă de drojdie de seleniu. Această combinație triplă asigură furnizarea de seleniu de vaci de înaltă performanță, chiar și sub presiune fiziologică puternică (timpul în timpul nașterii, prima treime a lactației etc.).

 

Grupul nostru de firme oferă întreaga gamă de servicii și activități necesare pentru sistemul de producție de bovine Angus, inclusiv dotările tehnice minimale pentru o bună funcționare a fermei și o menținere a stării de sănătate a animalelor.