fbpx

WORLD STEAK CHALLENGE- CONCURSUL INTERNAȚIONAL CARE PREMIAZĂ CALITATEA ÎN PRODUCȚIA CĂRNII DE VITĂ

A cincea ediție World Steak Challenge 2019 se aproprie cu pași repezi. Acest concurs este conceput pentru a compara calitatea producției de carne de vită între concurenți internaționali și a stabili o notă de calitate în care toată lumea poate avea încredere.

 

Anul acesta s-a înregistrat un număr record de participanți din 24 de țări la concursul cu promovare internațională iar piesele de carne au proveniență atât de la animale de rasă pură, cât și de la metiși.

 

Competiția anuală reflectă tendințele actuale și cele mai bune practici în producția globală de carne de vită. Sistemul de notare al pieselor din concurs a fost construit după criterii internaționale stricte care includ criterii de apreciere a cărnii crude și a cărnii gătite. Medaliile vor fi acordate pentru diverse piese de steak (antricot, mușchiuleț și vrăbioară) iar dintre câștigătorii fiecărei categorii, va fi desemnat cel mai bun steak din lume, 2019.

 

Juriul reunește producători de carne de vită, măcelari, proprietari de restaurante și bucătari din întreaga lume. Mai mult de 30 de experți au acceptat provocarea de a juriza în acest an și pentru prima dată, Ioannis Grammenos va fi prezentat ca vicepreședinte al juraților. Ioannis este primul carneolog din lume și conduce școala de carneologie la Heliot Steak House, din Londra.

 

Concursul World Steak Challenge este unul dintre cele mai importante concursuri destinate cărnii de vită. Acesta fost lansat în 2015 pentru a furniza o ștampilă de calitate, mondial recunoscută, care să susțină producția steak-urilor de talie mondială și pentru a o promova consumatorilor ca o alegere benfică într-un stil de viață echilibrat și sănătos. Oferă producătorilor o platformă unică de evaluare a calității produselor, a acreditărilor de rasă și a standardelor de prelucrare pe scena internațională.

 

„Pentru unii, aceasta este o oportunitate de a se remarca în domeniu ca fiind cel mai bun producător de cea mai bună carne de vită din lume „, a declarat Richie Wilson.

 

Evenimentul va avea loc în zilele de 9 și 10 iulie, la Dublin. Jurizarea va avea loc in prima dintre cele două zile iar ceremonia de decernare a premiilor este în data de 10 iulie, în sala rotundă a Mansion House.

 

Printre premiile anului 2018 s-au numărat o medalie de aur și una de argint pentru antricotul de Angus provenit de la două ferme din Germania și două medalii de bronz pentru mușchiulețul și antricotul provenit de la o un producător român. Parte din ediția 2019 va fi și producătorul român de carne de vită Angus, Premium Angus.