fbpx

WORLD STEAK CHALLENGE – O EXPERIENȚĂ COMPLETĂ, DE LA FERMĂ LA FARFURIE

A cincea ediție World Steak Challenge 2019 se află în a doua zi de desfășurare. Dacă ieri toate piesele de carne au fost gătite și evaluate de către juriul de experți, astăzi participanții au avut parte de schimb de experiență în două ferme de succes irlandeze, un restaurant și o berărie.

 

Prima oprire a fost în cadrul unei ferme de familie care acoperă tot lanțul de la creșterea animalelor, până abatorizare, tranșare, procesare si comercializare prin propriul shop, asigurând astfel nu doar control 100% a produselor și trasabilitate completă a produselor dar și o experiență completă pentru vizitatorii și consumatorii care le trec pragul.

Cu o experiență în domeniu de peste 25 de ani, Bonning Hall își crește animalele în număr de 7-8 pe un hectar de pământ, bovinele având astfel destul spațiu de mișcare dar și hrană.

Pentru aceștia timpul nu dictează în procesul de obținere a cărnii. Toate procedurile sunt făcute în stil vechi, respectând tradiția și pașii care să asigure calitatea pentru care sunt recunoscuți. Aceștia au câștigat titlul de campion mondial în încrucișarea raselor de bovine dar și diverse concursuri pentru produse inventate de ei (cum ar fi șunca de casă, puțin sărată) iar succesul, spun ei, vine din valoarea echipei pe care au construit-o.

 

A doua fermă vizitată are o tradiție de 200 de ani în creșterea bovinelor și deține multiple recorduri în ceea ce privește animalele.

Bovinele cresc libere pe pășune, hrănindu-se cu iarba și vegetația bogată de pe pășune. Ferma se ghidează după crezul că cu cât animalele sunt mai fericite și mai calme, cu atât vor avea performanțe mai bune iar un trai liber pe pășune le poate oferi acestora toate beneficiile.

Cu restaurante în Irlanda dar și în alte zone din lume, aceștia caută trasabilitate completă, o textură superioară a cărnii și marmorare intensă. Pentru a obține aceste calități, sacrifică exclusiv vițele iar toți taurii sunt castrați.

 

 

Ziua continuă la World Steak Challenge, cu o fermă de familie ce datează din 1710 și care între timp a fost transformată în restaurant. Aici mâncarea este sezonală, bazată pe ingrediente proaspăt culese din grădina bogată, în ziua în care sunt servite.

Meniul include și preparate dintr-o rasă specială, pe cale de dispariție – Dexter beef.

După o zi plină de informații și mâncare delicioasă, ultima escală a grupului a fost la o berărie locală.

Concursul World Steak Challenge este unul dintre cele mai importante concursuri destinate cărnii de vită. Acesta fost lansat în 2015 pentru a furniza o ștampilă de calitate, mondial recunoscută, care să susțină producția steak-urilor de talie mondială și pentru a o promova consumatorilor ca o alegere benfică într-un stil de viață echilibrat și sănătos. Oferă producătorilor o platformă unică de evaluare a calității produselor, a acreditărilor de rasă și a standardelor de prelucrare pe scena internațională.