fbpx

CARNEA DE VITĂ ANGUS PRODUSĂ ÎN ROMÂNIA, PREMIATĂ LA WORLD STEAK CHALLENGE

Miercuri, 10 iulie, carnea de vită Angus produsă în România a fost premiată cu două medalii de argint și una de bronz, în cadrul concursului mondial World Steak Challenge.

 

Vrăbioara, antricotul și mușchiulețul, sunt piesele înscrise în concurs de Karpaten Meat Group și un partener elvețian de-al producătorului sibian, către care carnea pleacă la export. Toate cele 3 piese au impresionat juriul, plasând steak-urile Angus locale în topul celor mai bune din lume.

 

Câștigătorii au fost anunțați în cadrul unui eveniment cu peste 200 de invitați, după o zi intensă de evaluare, care a avut loc la FIRE Restaurant and Lounge, din Dublin.

 

Aproximativ 320 de participanți, din 24 de țări, au furnizat peste 730 de steak-uri care au fost evaluate pe parcursul zilei. Juriul format din producători, măcelari, proprietari de restaurante și bucătari din întreaga lume a inclus peste 30 de experți cum ar fi Ioannis Grammenos, primul carneolog din lume și cel conduce școala de carneologie la Heliot Steak House, din Londra.

 

Toate piesele de carne de vită (de la diverse rase, grass fed sau grain fed) au fost punctate inițial în stare crudă (după criterii ca aspect, miros, textură, marmorare, mod de tranșare, etc), apoi gătite de bucătari renumiți și evaluate ca preparate (după miros, greutate în urma gătirii, aromă, nivel de grăsime, frăgezime, etc).

 

”Această reușită este într-adevăr extrem de valoroasă atât pentru noi ca producător, cât și pentru țara noastră și producția internă a unui produs de top care ajunge pe mesele întregii Europe. Ne demonstrează din nou că experiența, perseverența și determinarea de a menține un standard ridicat al produselor obținute pot aduce rezultate mărețe. Acest moment nu poate decât să ne onoreze și să ne motiveze în acest spirit care ne ghidează atât în creșterea animalelor, cât și în producția de carne, căci acestea două sunt strâns conectate.” – Samuel Widmer, director general Karpaten Meat Group.

 

Concursul World Steak Challenge este unul dintre cele mai importante concursuri destinate cărnii de vită. Acesta fost lansat în 2015 pentru a furniza o ștampilă de calitate, mondial recunoscută, care să susțină producția steak-urilor de talie mondială și pentru a le promova consumatorilor ca o alegere benefică, într-un stil de viață echilibrat și sănătos.

 

Firma Karpaten Meat cu sediul în județul Sibiu a fost înființată în 2008 și este ferma care a pus bazele rețelei de producție de carne de vită ANGUS în România. Carnea de vită Premium Angus ia naștere pe pășunile din Transilvania și atinge standardul înalt de calitate datorită unei genetici superioare, a unui mediu sănătos și a condițiilor de creștere extensivă a bovinelor.

 

Recunoașterea și premierea produselor autohtone reprezintă o oportunitate majoră pentru țara noastră, punând România pe harta producătorilor de calitate și promovând internațional brandul Angus din Transilvania – o carne produsă în Europa, pentru Europa.