fbpx

GARDURILE ELECTRICE ÎN GESTIONAREA EFECTIVELOR ANGUS

Un management eficient și corect al unei ferme de bovine Angus presupune și asigurarea de dotări tehnice profesionale. Odată ce parcelele sunt trasate, se instalează gardurile electrice pe tot perimetrul zonei de pășunat. Acestea pot fi de două tipuri  –  gard electric flexibil cu fir lițat sau gard fix cu sârmă.

 

Aceste garduri electrice nu sunt în niciun fel periculoase nici pentru om, nici pentru animale, fiind eficiente atât pentru animalele domestice, cât și pentru cele sălbatice. Șocul electric este de ajuns de puternic cât să fie resimțit de bovine fără să le rănească, ci doar să le dreseze în minimă măsură, pentru a nu părăsi parcelele destinate.

 

Montaj gard electric pentru bovine:

Tipul de gard ”High Tensile” este potrivit pentru bovinele din toate rasele, inclusiv Angus și pentru toate dimensiunile. În sistemul de mamă vacă aletantă se construiește de regulă gardul cu 3 fire. Sârma specială de 2,5 milimetri este fabricată din oțel și din această cauză se întinde doar foarte puțin. În acest sens, se montează un stâlp de lemn la 1,4 metri adâncime pentru colțuri, curbe și acolo unde se planifică că se vor instala porțile de pășune. Stâlpii intermediari se montează la distanță de 10 metri. Lemnul de salcâm este cel mai durabil lemn din Europa și supraviețuiește decenii fără impregnare chimică.

 

Vizualizați necesarul de accesorii pentru montarea unui gard electric complet.

Grupul nostru de firme oferă întreaga gamă de servicii și activități necesare pentru sistemul de producție de bovine Angus. Pentru un bun management al cirezii de bovine sunt recomandate dotări tehnice adecvate, testate în timp, care să ajute împreună cu o genetică de top la creșterea rentabilității fermei de bovine Angus.