fbpx

Participare cu succes a echipei Karpaten Meat Group în cadrul AGRA, Plovdiv 2018

Târgul International de Agricultură AGRA, unul dintre cele mai mari târguri dedicate afacerilor din domeniul agricol, din Europa de sud-est, s-a desfășurat săptămâna trecută în Plovdiv. Ca la fiecare ediție, evenimentul a reunit cei mai importanți și de succes reprezentați agricoli ai Europei. Printre standurile prezente, vizitatorii au întâlnit firme din Italia, Grecia, Polonia sau România.

 

Țara noastră a fost pentru a doua oară reprezentată la acest eveniment prin standul Karpaten Meat Group.

 

Ȋncă de la primele ore ale dimineții, fluxul enorm de vizitatori ne-a surprins și ne-am bucurat să descoperim un interes ridicat atât pentru înființarea și dezvoltarea fermelor de Angus în Bulgaria, cât și o cerere ridicată pentru carnea de vită Angus. S-au inițiat discuții cu clienți din toate zonele – de la procesatori bulgari interesați de achiziția cărnii noastre, la patroni de restaurante, reprezentanți ai zonei de cash & carry și desigur, consumatori finali, curioși de calitățile și beneficiile acestei cărni, încă puțin descoperită în țara vecină.

 

Pe parcursul celor 5 zile, am avut ocazia de a cunoaște, de asemenea, și fermieri mici, deținători a unor suprafețe extinse de teren necultivat, potrivite pentru cerințele de creștere a rasei de carne Angus. În perioada următoare au fost stabilite chiar și vizite în ferma noastră de la Marpod pentru cei dintre aceștia deciși să demareze planurile de achiziție și doritori de a afla detalii despre cum se pune pe picioare un astfel de business.

 

Un moment special organizat de echipa Karpaten Meat a fost evenimentul de prezentare și degustare a cărnii Angus din fermele sibiene. Vizitatori din toate categoriile, vârstele și ariile s-au așezat la masă pentru a afla despre calitățile acestei rase de carne și implicit a produsului de top rezultat din sistemul KMG complet care acoperă toate etapele de producție. În urma acestui moment, feedbackul pozitiv primit a fost foarte bucurător. Am primit chiar un mesaj în zilele următoare târgului de la un mare pasionat al carnii de vită ce a testat produsele prezente la târg, achiziționând mostre de la diferi’i producători. După gătirea a câtorva piese în comparație, piesa de Angus de la standul KMG l-a impresionat în așa măsură, încât ne-a încurajat să extindem piața de comercializare și spre zona balcanică.

 

Un eveniment foarte reușit ce de la un an la altul se mândrește cu ascensiunea în popularitate și cu rezultatele aduse în portofoliile participanților. Un eveniment deschizător de uși spre piețe încă neaccesate dar curioase și doritoare de extindere. Desigur, deci, o participare de succes a echipei Karpaten Meat Group în cadrul AGRA, Plovdiv 2018.