fbpx

UN WEEKEND CU SUCCES LA AGRARIA2018 ȘI LA LICITAȚIA BOVINELOR ANGUS ÎN ROMÂNIA

O noua ediție a celui mai important eveniment de agricultură, din Transilvania a avut loc weekendul trecut, la Jucu, Cluj Napoca.

 

Momentul mult așteptat de fermierii crescători de animale Aberdeen Angus a fost Licitația Bovinelor Angus în România, organizată în cadrul târgului de Asociația Aberdeen Angus România. Astfel încât participanții să poată estima cât mai precis valoarea animalelor și a evalua corect animalele înscrise la licitație, în ziua precedentă cei interesați au putut participa în aceeași locație la o bonitare a bovinelor și un concurs jurizat de Emilia Ciurescu, Iacob Lelior și Mircea Bara.

 

Licitația a debutat cu un discurs susținut de Bernhard Delle, un renumit specialist internațional în genetică și Angus, care a subliniat importanța și valoarea unei genetici de top și răspândirea caracteristicilor de top a animalelor prin selectarea exemplarelor de reproducție. De asemenea, acesta a vorbit și despre începuturile acestei rase de carne în România și Karpaten Meat Group- prima fermă autohtonă care a adus genetică Angus și care acum, la 10 ani de la înființare este cea mai mare fermă de reproducție a bovinelor Aberdeen Angus, din Europa.

 

În deschiderea evenimentului, pe scenă au fost prezenți și alți reprezentanți importanți ai acestui sector. Președintele asociației, domnul Olteanu Marcel a prezentat procesul de organizare a licitației de bovine Angus din România, apoi s-a alăturat directorul ANZ, domnul Iacob Lelior. Gazdele evenimentului au fost directorul tehnic executiv al Asociației Aberdeen Angus România, Ing. Ioan Gociman, împreună cu primul licitator de bovine din țară, domnul Radu Antohe.

 

În ring au intrat succesiv animalele pe categorii, în timp ce publicului i s-a prezentat performanțele individuale ale fiecărui exemplar, originea și o scurtă descriere a fermei de proveniență. Toate cele 27 de animale au fost cu succes achiziționate de către fermierii participanți, antrenând tribunele în jocul licitației.

 

Cel mai antrenat moment a fost licitarea unei vaci gestante din ferma Karpaten Meat Group, care a înregistrat una dintre cele mai mari sume de achiziție din această ediție, apropiată de valoarea celui mai aclamat taur. Toate bovinele Karpaten Meat Group, însă au fost apreciate de cei prezenți, fiind toate achiziționate după un energic schimb de contraoferte.

În cadrul târgului Agraria2018, și standul Karpaten Meat Group destinat cărnii Premium Angus a avut succes. Am fost plăcut surprinși de un număr mare de vizitatori care au căutat special locația noastră, pentru a afla detalii despre magazinul online și modalitatea prin care poate fi achiziționată carnea. După o zi lungă și călduroasă, în după-amiaza zilei de sâmbătă cei prezenți la târg au putut chiar degusta carnea Angus într-un meniu special pregătit.

 

Ca în fiecare ediție, evenimentul se poate mândri cu un număr ridicat de participanți, cu persoane direct interesate de dezvoltarea unei afaceri în domeniu și cu un aport signifiant asupra firmelor expozante. Pentru echipa KMG, rezultatele au fost vizibile chiar și de la fața locului, prin feed-back-ul pozitiv primit de la participanți.