fbpx

Echipa Karpaten Meat prezentă la conferința internațională de zootehnie din Bulgaria

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc în Sliven, Bulgaria conferința “International Scientific Conference Livestock Breeding – traditions, biodiversity and experience.”, un eveniment organizat de Ministerul Agriculturii din Bulgaria cu ocazia preluării președenției sectorului agricol în cadrul Uniunii Europene. Prima parte a conferinței a fost una tehnică, dedicată specialiștilor din domeniul agriculturii în general iar a doua parte a conferinței a fost expoziție de animale – bovine, ovine, cabaline și alte animale mici.

 

Echipa Karpaten Meat a reprezentat sectorul de bovine de carne, a fost prezentă alături de Angus Group Germania și de oficialități ai Agenției Naționale de Zootehnie și ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Delegația din România – a susținut și a prezentat rasa Aberdeen Angus în România și potențialul de dezvoltare a unui nucleu similar pe pășunile din Bulgaria. La standul Karpaten Meat au venit fermieri interesați de dezvoltarea unui business în Bulgaria având in vedere potențialul ridicat de pășunat al acestei țări.

 

Bulgaria ocupă locul 17 în Europa din punct de vedere al numărul total de bovine, respectiv 4% din efectivul total deținut de Franța și locul 16 în Europa din punct de vedere al numărului bovine de carne. Potențialul Bulgariei este acela de a ajunge la un nivel similar cu cel al Franței, deoarece are toate atu-urile pentru această afacere: pășuni de calitate, istorie agricolă și potențial investițional.