fbpx

Ameliorarea rasei Angus, prin utilizarea de material seminal

În ziua de azi, reproducția la bovine în vederea obținerii unui produs cu caracteristici de performanță crescute se realizează tot mai des prin intermediul tehnicilor de fecundație asistată. În acest sens se poate recurge la montă naturală cu tauri performanți sau la utilizarea materialului seminal congelat. Această ultimă variantă pune la dispoziția fermierilor material seminal aparținând unor tauri de înaltă calitate și cu valoare genetică ridicată din rasa Aberdeen Angus, pentru a avea viței cu un spor mediu zilnic ridicat prin alăptare și iarba de pe pășune.

 

Astfel se poate ajunge la un progres genetic mai rapid şi o profitabilitate crescută a fermei prin produși cu caracteristici performante. Prin această metodă alternativă la montele naturale se poate de asemenea realiza sincronizarea căldurilor bovinelor și fătarea vițeilor în aceeași perioadă (la 2/3 zile diferență), spre deosebire de clasica metodă când gestantele pot făta la un interval de 2/3 luni.

 

Materialul seminal Angus este orientat atât spre creșterea valorii de ameliorare a bovinelor, cât și spre necesitățile fermierului, cu obiectivul de a adăuga valoare atât genetică, cât și financiară, rezultând astfel creșterea profitabilității fermei.

 

În vederea ameliorării raselor de taurine şi realizarea de viței cu caracteristici superioare, la ferma Karpaten Meat avem material seminal atent selecționat de la tauri campioni, recunoscuți pe plan mondial. Taurii de la care se recoltează materialul seminal au dovedit rezultate bune, recunoscute la nivel european.

 

Pentru a putea avea rezultate cât mai bune la sporurile de greutate a vițeilor pentru anul viitor, este important să vă planificați din timp montele și să vă alegeți taurii de reproducție pentru a evita consangvinizarea și a obține rezultate cât mai bune referitor la materialul genetic viitor.

 

Află toate detaliile despre materialul seminal Angus cu înalt potențial genetic disponibil în ferma Karpaten Meat Group, contactându-ne  fie pe adresa de e-mail info@karpaten-meat.com  sau telefonic la numărul 0269/ 232 977.