fbpx

Carnea de vită Angus premiată la World’s Best Steak Challenge 2018

Miercuri, 4 iulie 2018, carnea de vită Angus produsă de partenerul nostru, Angus Group a participat la World’s Best Steak Challenge 2018, prin prezența mai multor ferme colaboratoare.

 

Conform publicatului Angus Group de azi, concurenții au fost din 22 de țări iar piesele de carne au avut proveniență atât de la animale de rasă pură, cât și de la metiși. Numărul ridicat de participanți a dus la o competiție foarte strânsă și complexă. Câștigătorii au fost anunțați în fața unui public de peste 200 de invitați, după o zi intensă de jurizare realizată de experți din domeniu și de consumatori, fără ca aceștia să cunoască proveniența pieselor notate.

 

În acest context, trei dintre partenerii Angus Group au fost premiați în acest an, pentru calitatea cărnii livrate. ”Suntem foarte bucuroși că rezultatele muncii noastre în domeniu dau roade. Pe tot parcursul activității noastre ne-am susținut partenerii pas cu pas, oferindu-le un sistem complet care acoperă etapele de reproducere, îngrășare și comercializare a cărnii Angus. Suntem așadar încrezători că în anii următori suportul pe care noi îl oferim acestora le va aduce tot mai multe rezultate pozitive și din ce în ce mai multe premii”, declară cu această ocazie grupul german.

 

Sistemul de notare al pieselor din concurs a fost construit după criterii internaționale stricte care includ criterii de apreciere a cărnii crude și a cărnii gătite. Membrii juriului, format din măcelari, jurnaliști gastronomici, experti ai industriei culinare și cercetători au oferit premiile World’s Best Steak/Producer 2018 award, o medalie de aur și una de argint pentru antricotul de Angus provenit de la două ferme din Germania și două medalii de bronz pentru mușchiulețul și antricotul provenit de la o un producător român.

 

Această competiție are scopul de a menține o valoare de referință în ceea ce privește producția de carne de vită și a crea un etalon de calitate pe care toată lumea să o recunoască și în care să aibă încredere. Este de asemenea o ocazie de a sărbători munca intensă a producătorilor și o oportunitate de a se întâlni cu consumatorii și de a promova consumul produselor sănătoase, de calitate, la nivel mondial.

”Cu toții ați făcut o treabă extraordinară de a aduce carnea de vită sub lumina reflectoarelor. Câștigarea unui trofeu este răsplata pentru munca intensă depusă de voi dar și de mulți alții implicați în producția acestor produse fantastice.” JZ and Bergon

 

Acest succes este foarte important și oferă speranță că în anii ce urmează acest sector se va dezvolta tot mai mult, creând din ce în ce mai multe oportunități, ajungând la punctul în care carnea Angus din Europa să fie cunoscută mondial pentru calitatea sa superioară. Avem un exemplu așadar, că genetica de calitate și investirea în ameliorarea rasei aduce rezultate excelente.