fbpx

Sisteme de contenție recomandate și necesare în fermele de bovine Angus

Pentru un bun management al cirezii de bovine sunt recomandate dotări tehnice adecvate care să ajute la eficientizarea timpului de lucru în îngrijirea animalelor dar și la asigurarea unor condiții de siguranță în desfășurarea acestor activități. Aici își spune cuvântul achiziția unor dotări tehnice adecvate, care și-au testat și dovedit utilitatea în timp. Toate acestea dotări au fost create și dezvoltate în urma unei experiențe vaste în fermă și au ajuns să fie standardizate.

 

Cușca de contenție este una din principalele dotări necesare în gestionarea efectivelor de bovine. Este recomandată utilizarea ei pentru acțiunile de cântărire sau pentru acțiunile veterinare și dispune de sisteme modulare diverse, potrivite pentru fiecare tip de activitate, permițând accesul în siguranță a veterinarului la realizarea procedurilor necesare. Utilizarea acesteia este benefică și pentru animale, fiind mai liniștite.

 

Aceasta este potrivită pentru toate categoriile de vârstă a animalelor, spațiul interior fiind ușor adaptabil în funcție de dimensiunea bovinelor, cu ajutorul sistemului de restrângere. Este posibilă imobilizarea capului animalului și susținerea acestuia cu ajutorul coșului și suportului pentru o contenție ușoară și de asemenea se poate atașa un dispozitiv de curățare a ongloanelor (copitelor). În vederea monitorizării sporului mediu zilnic, la baza cuștii se atașează un cântar care va afișa digital greutatea fiecărui animal.

 

În orice acțiune pe primul plan este siguranța oamenilor și a animalelor. Unul din marile avantaje ale acestui mod de operare este că sistemul poate fi utilizat fie în fermă sau pe pășune, permițând poziționarea coralilor pe suprafața de teren necesară. Având o greutate foarte mică dar fiind totuși rezistenți, coralii sunt ușor de manevrat și ajută la crearea de alcătuiri complexe pentru direcționarea și fluidizarea efectivului de bovine. Respectarea instalării acestora este foarte importantă în reducerea accidentelor și rănirii animalelor și se va face în funcție de tipologia fiecărei ferme.

 

În funcție de efectivul deținut se poate opta pentru complexitatea sistemului de dirijare și contenționare a bovinelor. Unul mediu, potrivit pentru fermele mici, al cărui număr de bovine e restrâns va include boxă de contenție H5000 Standard, cușcă de conectare, cadru culoar de dirijare, cadru cu ușă culisantă, panel 3 m, panel cu poartă 3 m, poartă batantă special. Pe lângă acestea, cel avansat destinat efectivelor mari, conține cușcă de tratament, panel cu cadru, panel curbat și bară de stabilizare.

 

Grupul nostru de firme oferă întreaga gamă de servicii și activități necesare pentru sistemul de producție de bovine Angus. Propunerea noastră de necesar tehnic este adaptată la fiecare caz în parte, ținând cont de caracteristicile și nevoile fermelor partenere și de efectivul acestora, oferta fiind bazată pe minimul necesar recomandat per numere de capete deținute.

 

Află toate detaliile despre  dotările tehnice  disponibile în ferma Karpaten Meat Group,  contactându-ne  fie pe adresa de e-mail info@karpaten-meat.com  sau telefonic la numărul 0269/ 232 977.