fbpx

Karpaten Meat investește în formarea profesională a angajaților săi

Echipa de veterinari a Karpaten Meat Group a participat săptămâna trecută la un training de specializare în procedura de castrare a animalelor.

 

Învățarea continuă și aplicarea unor soluții performante de îngrijire a bovinelor și de întreținere a fermei sunt foarte importante atât în rentabilitatea afacerii, cât și în modul de tratare a animalelor.

 

Pentru a putea fi mereu la curent cu cele mai bune practici și cele mai eficiente soluții de management, echipa Karpaten Meat se informează, păstrează contactul cu cei mai buni profesioniști din domeniu și participă la training-uri specializate.

 

Fiecare echipă în parte se dezvoltă și se specializează pe domeniu. Cea mai recentă acțiune în acest sens a avut loc în cadrul echipei de veterinari care a exersat tehnici de castrare a taurilor, sub îndrumarea unuia dintre partenerii noștri din Irlanda, cu experiență în domeniu și care e în contact cu cei mai buni fermieri de bovine din lume. În mod recomandat, castrarea animalelor se face imediat după fătare, utilizându-se inele elastice și elastrator, această practică fiind cel mai puțin invazivă. Există însă cazuri în care este necesară castrarea ulterioară a animalelor, cazuri în care aplicarea inelelor de cauciuc nu mai este posibilă și atunci intervenția devine mai riscantă și mai complexă. Aici e nevoie de pricepere în realizarea procedurii de castrare astfel încât animalul să fie suspus unui nivel cât mai redus de stres și expus unui risc cât mai mic de complicații viitoare.

 

Domeniul zootehnic fiind foarte dinamic, mereu în schimbare, este foarte important pentru fermieri să fie în contact direct cu specialiștii din domeniu, pentru a fi la curent cu ultimele informații și proceduri. Astfel se asigură păstrarea calității muncii în toate etapele din activitate și se poate ajunge la rezultate pozitive, constante.

 

Pentru ca o afacere să crească și să devină din ce în ce mai performantă, fiecare echipă în parte trebuie să funcționeze atât individual, cât și în relație cu celelalte, și să aducă cea mai bună expertiză. Grupul Karpaten Meat este conștient de importanța și impactul fiecărui angajat în parte, indiferent de poziția deținută și investește în formarea profesională a celor care prin munca lor contribuie la dezvoltarea fermei și a rasei Angus în România.