fbpx

11-12 august un weekend gastronomic la Sibiu

Un weekend culinar bogat a umplut orașul Sibiu în data de 11 și 12 august. Trei evenimente din cadrul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 au animat străzile și au adus vizitatori la masă, atât în centrul orașului, cât și în Pădurea Dumbrava.

 

Muzeul Astra a găzduit cel mai mare taur la proțap din România care fost gătit în cadrul evenimentului Angus Steak Mega Show, avanpremieră pentru programul gastronomic de anul ce urmează. Pregătirea acestuia a început încă de la primele ore ale dimineții și a fost atent supravegheată de chef Radu Zărnescu. Publicul numeros a putut degusta carnea de vită Angus produsă local, în ferma Karpaten Meat Group, și s-au putut bucura de un show culinar unic, în aer liber.

 

Prezenți la acest eveniment au fost reprezentanți ai consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 care au vorbit despre importanța promovării și conservării tradițiilor gastronomice autohtone. Totdodată s-a subliniat modul în care seria de evenimente destinate acestui domeniu de anul viitor va îmbogăți cultura culinară a locului, susținând producătorii locali. Carnea de vită Premium Angus la proțap a fost degustată de doamna primar Astrid Fodor, președintele Consiliului Județean, Daniela Câmpean, localnici și turiști aievea, musafiri în porturi populare din zona Aradului sau trecători curioși care au luat parte la festin.

 

 

În aceste zile cei ce au preferat să rămână în centrul orașului au putut participa de asemenea la un eveniment cu bunătăți. ”Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite”, un proiect realizat de Asociația e-Xplorator în parteneriat cu “Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală a avut loc în a doua ediție.

 

Piața Mică a îmbiat la degustarea produselor tradiționale, gătite după rețete vechi redescoperite. Pe înserate 4 bucătari sibieni au fost provocați la un show culinar cu gusturi moderne, de reinterpretare a preparatelor, utilizând aceleași ingrediente. Carnea de vită Premium Angus a fost prezentă și în acest meniu, fiind ingredientul principal al unei delicioase tocănițe de vită ca la bunica iar apoi inspirația lui Ghiță Andreica, chef Ramada.

 

În contextul anului gastronomic ce ne așteaptă, focusul evenimentelor din regiunea Transilvaniei este pe  produsele locale care devin ambasadori ai zonei și câștigă tot mai mult teren în fața celor slabe calitativ, aduse din import. Sărbătorim așadar că odată cu aceste două evenimente gurmanzii și iubitorii de carne de vită au avut ocazia să guste produse locale, sănătoase, naturale și gustoase, cum e carnea Premium Angus!