fbpx

#PovestiAngusDeSucces – Interviu cu unul dintre partenerii de succes ai Karpaten Meat Group

Sărbătorim astăzi dezvoltarea impresionantă pe care această rasă a avut-o, alături de cei care i-au înțeles beneficiile și au avut dorința de a ni se alătura. Din seria de interviuri cu câțiva dintre partenerii noștri, povestim azi cu Anica Dumitru, un fermier din județul Vâlcea.

 

Afacerea cu bovine de carne a început-o în 2012, când după o căutare pe internet a descoperit ferma Karpaten Meat Group. Nu a stat pe gânduri, vrând să afle mai multe detalii despre rasa Aberdeen Angus, direct de la sursă, a programat o vizită în ferma din Marpod. În urma acesteia, a fost convins de beneficiile acestui tip de business și de rentabilitatea sa. A renunțat imediat la rasa de lapte și a trecut la creșterea de bovine Angus. ”Am vizitat ferma Karpaten Meat, am înțeles ce presupune această afacere și am decis imediat să mă reprofilez pe rasa de carne Angus.” – povestește domnul Anica.

 

Tranziția a fost completă după 2 ani de la primele achiziții de bovine Angus. Mai întâi a plecat la drum cu 4 capete, apoi a investit în animale de matcă, animale valoroase pentru reproducție, a adaptat dotările tehnice deja deținute, utilizând construcțiile vechi ca stabulații deschise unde animalele se pot adăposti după caz.

 

În principal forța de muncă umană redusă l-a convins să reprofileze ferma și să investească în creșterea și reproducția acestei rase. ”Rasa Angus chiar si pe perioada de iarnă nu are nevoie de forță umană de muncă așa de ridicata. Animalele stau pe pășune pe tot parcursul anului deci nu au nevoie de multă atenție. Vaca de lapte necesită mult mai multă îngrijire, plus desfacerea produselor, plus legislația română… În ferma de vite Angus o vizită zilnică e de ajuns pentru a mă asigura că echipajul este în ordine, și apoi stau liniștit.”

 

Tot ce a fost tineret de reproducție a păstrat pentru dezvoltarea fermei proprii însă vițeii tot timpul i-a livrat înapoi la Karpaten Meat Group, prin programul de parteneriat pus la dispoziție. ”Din punctul meu de vedere, eu nu am avut niciun fel de nemulțumiri, dimpotrivă, avem o colaborare foarte bună și sunt tot timpul la curent cu programele Karpaten Meat Group.”

 

Planurile domnului Anica de viitor sunt ambițioase. Își dorește să dezvolte ferma și mai mult, să se extindă la 40-50 de capete de matcă și să contribuie la îmbunătățirea caracteristicilor rasei Angus în România.

 

Prin programele disponibile la Karpaten Meat susținem planurile de viitor ale partenerilor noștri și dezvoltăm oportunități pentru fermierii din țară, în vederea atingerii potențialului enorm al acestui sector zootehnic în România.

 

Alătură-te celei mai mari rețele de Angus și devino partenerul nostru. Contactează-ne fie pe adresa de e-mail info@karpaten-meat.com  sau telefonic la numărul 0269/ 232 977.