fbpx

#POVESTIANGUSDESUCCES – EXPERIENȚA UNEI AFACERI CU BOVINE ANGUS

Au trecut 10 ani de la înființarea Karpaten Meat Group și de când sprijinim fermierii interesați de începerea unei afaceri în domeniu. Sărbătorim așadar o etapă importantă a acestui sector zootehnic în România, alături de antreprenorii curajoși care contribuie zi de zi la dezvoltarea lui.

 

Vorbim cu câțiva dintre fermierii parteneri ai Karpaten Meat Group pentru a afla motivația de a avea un business cu bovine Angus și experiența lor de până acum ca partener al primei ferme de acest gen din țară.

 

Ion Dumitru a început o afacere cu bovine Angus după o vizită la Sibiu. A ajuns la Karpaten Meat dintr-o întâmplare și deși nu planifica acest lucru, s-a întors acasă cu primele 6 animale din această rasă. Fiind iubitor de carne de vită, dorința sa atunci a fost să se bucure împreună cu familia de o carne gustoasă, cu proveniență cunoscută, de la o rasă special crescută pentru asta. ”Am venit la un concurs de călărit în Sibiu și am auzit că la Marpod e o fermă de bovine. Am planificat o vizită ca să cumpăr 2 vaci pentru carne și am plecat cu 6.”

 

De la prima vizită în ferma de la Marpod au trecut cam 4 ani iar de atunci domnul Dumitru a ajuns să dețină un efectiv de peste 100 de capete cu genetică de top care sunt atent îngrijite. Deși experiența lui anterioară cu animale a fost doar a concursurilor hipice, pe parcursul anilor a învățat cum să dezvolte ferma de bovine și care sunt principalele acțiuni care trebuie întreprinse pentru îngrijirea corespunzătoare a animalelor.

 

”Nu am avut nicio legătura cu alte animale decât caii. Dar a început să îmi placă. Într-adevăr am investit în utilaje si dotări tehnice ca să le pot asigura condițiile necesare dar animalele sunt foarte ușor de întreținut. La 100 de vaci eu am un singur om. Animalele stau pe pășune, libere.”

 

Nu regretă deloc avântul care a pus stăpânire pe el în 2014, ba chiar e fericit că animalele nu au nevoie de un management prea complicat, s-au adaptat foarte bine zonei și valorifică pășunea deținută. Dacă a avut dificultăți acestea au fost din cauza lipsei de veterinari pricepuți în zona fermei sale. Dar a trecut cu bine și peste asta și la fiecare nelămurire a apelat la suportul oferit de Karpaten Meat Group, s-a informat de pe site despre programele de parteneriat oferite și  cu fiecare experiență a învățat. ”Eu am achiziționat puține animale la început și am învățat pașii care trebuie să îi fac. Păstrez o legătură foarte strânsă cu KMG, nu am avut nicio problemă, constant sun și mă informez și primesc ajutor. Sunt chiar mulțumit. E o afacere foarte bună.”

 

Începutul fermei din Berceni, deținută de domnul Dumitru a crescut organic, fără planuri grandioase. De la 6 animale a ajuns la 50, cu fiecare ocazie a returnat vițeii produși fermei Karpaten Meat și așa, având piață de desfacere, s-a extins și astfel a ajuns în momentul de față. Viitorul pe care el în întrevede păstrează ritmul și se orientează mai degrabă spre calitate decât pe cantitate, dorind ca animalele sale să aibă cele mai bune caracteristici. ”Încerc să fac și eu o selecție a animalelor din efectiv. Vreau să merg pe rasă pură și să ajung la 100 de vaci mature cu viței.”

 

Aceste povești și aceste parteneriate puternice ne dau încredere și dorință de a continua consolidarea afacerii cu bovine Angus în România și sprijinirea celor care contribuie la acest scop. Alătură-te celei mai mari rețele de Angus și devino partenerul nostru. Contactează-ne fie pe adresa de e-mail info@karpaten-meat.com  sau telefonic la numărul 0269/ 232 977.