fbpx

#POVESTIANGUSDESUCCES – PROIECTUL CURAJOS AL UNUI TÂNĂR ÎNTREPRINZĂTOR

Se împlinesc anul acesta 10 ani de la înființarea Karpaten Meat Group în România, iar seria noastră de interviuri cu fermieri parteneri continuă.

 

Dacă partenerii intervievați până acum au provenit preponderent din zone de câmpie, astăzi vom călători într-o zonă de munte și vom descoperi un proiect curajos al unui tânăr întreprinzător din orașul Deva.

 

Este vorba de domnul Voicu Rinder, care atunci când s-a decis să-și întemeieze o fermă de bovine Angus a venit la ferma KMG din Marpod, de unde a cumpărat juninci și vițele gestante, în total 60 de capete. Asta avea loc în anul 2016.

 

Fără o experiență anterioară în lucrul cu animalele, fără stabulații și utilaje pe care să le fi avut dinainte, domnul Rinder s-a aventurat cu curaj în acest domeniu. ”Animalele cu timpul te cunosc, înveți să lucrezi cu ele, chiar dacă la început se lucrează destul de dificil. Trebuie să ai pentru asta un minim de infrastructură: teren parcelat, împrejmuit cu garduri, plus efectiv partea de intervenție asupra animalului: contenție, zonă de dirijat și altele.”

 

Una din provocările cele mai serioase avute de dânsul a fost amplasarea fermei sale la o altitudine de 800 m într-o zonă expusă la mult vânt. Animalele chiar dacă sunt rezistente la temperaturi scăzute au nevoie de protecție împotriva vântului. A depășit însă acest obstacol, pe baza discuțiilor cu fermierii parteneri de la Karpaten Meat aflat soluții pe care le-a implementat cu succes.

 

De asemenea în proiectul său i-a fost de mare ajutor programul de parteneriat cu KMG legat de răscumpărarea vițeilor produși.

La ora actuală domnul Rinder are tot ceea ce îi este necesar pentru o bună gestionare a unei ferme de vite Angus în zonă montană, cu un efectiv de 80 de capete, toate rasă pură Angus, și nu se oprește aici: ”Pentru viitor ne dorim să ne stabilizăm undeva la 150 de mame, chiar dacă acest lucru va presupune o extindere a actualei infrastructuri.”

 

Ne bucură și încurajăm aceste inițiative ca cea a domnului Rinder, căci sectorul zootehnic din România are nevoie de oameni cu forțe proaspete și orientare către calitate.

 

Alătură-te celei mai mari rețele de Angus și devino partenerul nostru. Contactează-ne pe adresa de e-mail info@karpaten-meat.com   sau telefonic la numărul 0269/ 232 977.