fbpx

#POVESTIANGUSDESUCCES – CURAJUL DE A ÎNCEPE UN NOU BUSINESS

Anul se schimbă dar pasiunea pentru acest domeniu, nu!

 

Continuăm seria de povești cu inspirație din fermele partenerilor noștri cu unul dintre fermierii care s-a alăturat de curând acestei ramuri a zootehniei, reprofilând ferma sa de bovine de lapte, la una de bovine de Angus. #PoveștiAngusDeSucces continuă cu domnul Sorin Gheorghiță.

 

Domnul Gheorghiță a înțeles imediat eficiența unei ferme de bovine de carne și importanța geneticii într-un bun management. Dintre toate rasele de carne cu Pedigree prezente în România, dânsul a ales rasa Angus, după ce s-a documentat temeinic online dar și sfătuindu-se cu diverși antreprenori. ”Alte rase de carne sunt mai greu de întreținut, au fătări mai dificile, depinzi mult de veterinar. Cu Angus nu ai atâtea griji. Acum la început, nu mai am nevoie nici de om, mă ocup eu de tot. Iar când trebuie să fete le țin sub observație și atât.”

 

După ce a renunțat complet la ferma de lapte, domnul Sorin Gheorghiță a început afacerea cu Angus în februarie 2018, când a cumpărat de la ferma Karpaten Meat 10 vițele gestante și un taur. ”Nu spun că e ușor, învăț mult în perioada aceasta. Munca în zootehnie presupune multă implicare; am făcut multe drumuri la KMG ca să văd cum se îngrijesc animalele și de ce au nevoie. Dar când am revenit acasă, m-am descurcat singur. Așa am deprins experiență și nu îmi pare rău de nimic.”

 

Pentru viitorul fermei sale, domnul Gheorghiță se gândește să ajungă la 100 de animale, chiar dacă extinderea presupune noi investiții în crearea unor condiții pentru un efectiv mărit. Dânsul mărturisește cu entuziasm că, în pofida dificultăților întâmpinate, dorește să continue pentru că îi place ceea ce face.

 

Alătură-te și tu celei mai mari rețele Angus! Contactează-ne pe adresa de e-mail info@karpaten-meat.com sau telefonic la numărul 0269/232 977.