fbpx

ANUL 2018 PENTRU KARPATEN MEAT GROUP

Odată cu încheierea acestui an plin de provocări dar și de satisfacții, este un moment bun să însumăm proiectele care au prins formă în 2018 și să sărbătorim reușitele.

 

  1. Târguri și evenimente la care a post prezentă echipa

Și anul 2018 a fost plin de activitate pentru echipa Karpaten Premium Angus. Am fost prezenți la  evenimentele de profil organizate în țară (târgurile de la Cluj, Fundulea, Arad, Iași, București) dar și în afara teritoriului (în Bulgaria și Licitația Bovinelor Angus în Germania).

De asemenea am participat la conferințe destinate fermierilor români și ne-am implicat cu tot avântul în organizarea mai multor evenimente în ferma noastră. De la evenimente dedicate partenerilor noștri (Partners Day) la evenimente culinare (Eat Local Angus Beef).

Ca întotdeauna, porțile fermei noastre sunt deschise celor ce doresc să înțeleagă mai bine modul de funcționare a acesteia și să vadă pas cu pas procesul, pentru o mai bună viziune asupra acestui domeniu de activitate. Ca dovadă a interesului crescut vine și numărul ridicat de vizite primite, atât din țară, cât și externe. Mai mult de 10 vizite din țări precum Elveția, Canada, Olanda, Franța, Belgia, Bulgaria sau Danemarca  au avut loc la fermele noastre din Marpod și din apropiere.

 

  1. Programe de parteneriat

O serie de noi programe au fost lansate anul acesta și asigură sprijinirea fermierilor interesați de creșterea bovinelor de carne Aberdeen Angus, în România. Pe lângă programul cu tradiție de răscumpărare a vițeilor, în 2018 au luat naștere:

Parteneriate valoroase au prins formă anul acesta și în ceea ce privește distribuția de produse finite (carnea de vită Premium Angus). Din dorința de a contribui la crearea unei culturi gastronomice și să faciliteze accesul consumatorilor la aceste produse locale, 100% naturale, carnea de vită Angus este cel mai recent produs Filiera Calității, Carrefour România.

 

  1. Dezvoltarea fermei KMG

Cifrele acestui an în ceea ce privește numărul de animale arată că piața din România este pregătită să asimileze mai mult și că tot mai mulți fermieri au înțeles beneficiile deținerii unei afaceri cu bovine Angus. Acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne mobilizeze în crearea unei structuri interne care să facă față cererii. Anula acesta, așadar, am crescut numărul de ferme din gestiunea proproie și am eficientizat procesul de achiziții.

 

  1. Echipa KMG

Una din schimbările care au adus un mare impact pozitiv în modul de organizare al firmei anul acesta a fost extinderea echipei de zootehnie și relaționare cu partenerii.

Pe lângă această creștere, pentru a putea asigura calitatea procesului și a menține standardul de calitate pe întreg parcursul activității noastre, un nou departament a fost creat în acest scop. Începând cu acest an, echipa de verificare a calității este de sine stătătoare și se va dezvolta odată cu fluxul efectivului.

 

  1. Parteneri

Suntem bucuroși să vedem an de an tot mai mulți antreprenori interesați de domeniul zootehnic din România, cu precădere de creșterea bovinelor Angus iar anul 2018 nu a fost cu nimic mai prejos. Tot mai mulți fermieri cunosc beneficiile acestui tip de business și necesitatea aplicării unui management corect pentru a asigura reușita, motiv pentru care crește numărul celor care investesc în dezvoltarea acestei rase pe teritoriul autohton.

Un bun indicator al acestui fapt este creșterea numărului de parteneri care s-au alăturat comunității Karpaten Meat Group și care au decis să ni se alăture pe acest drum.

 

 

Ca la fiecare sfârșit de an, după trecerea în revistă a celor deja derulate, privim apoi înainte și ne setăm din nou direcția. Ne dorim să reușim în continuare să anticipăm și să întâmpinăm cerințele de dezvoltare a partenerilor noștri iar alături de aceștia să ducem mai departe sectorul zootehnic în țară prin continuarea proiectelor deja implementate și abordarea de soluții inovative în domeniu.