fbpx

DOTĂRI TEHNICE REZISTENTE LA ÎNGHEȚ

 

Chiar dacă rasa Angus este ușor adaptabilă și nu necesită investiții majore, pentru un bun management al cirezii sunt recomandate   dotări tehnice adecvate   care să ajute la eficientizarea timpului de lucru în îngrijirea animalelor mai ales la asigurarea unor condiții minime obligatorii pentru animale.

 

Indiferent de condițiile meteo, este foarte important ca animalelor să le fie asigurat accesul la apă. Locul de adăpare poate fi amenajat cu ajutorul adăpătoarelor cu bile, fără racordare la rețeaua electrică, destinate folosirii, atât în interior, cât și exterior, acestea având rezistență garantată până la -30 °C.

 

Cum funcționează o adăpătoare cu bilă?

Alimentarea adăpătoarei trebuie să se realizeze la o adâncime suficientă pentru a evita înghețul. Apa intră din pământ cu o temperatură de 8 grade C și umple rezervorul adăpătoarei. Animalele vor împinge bilele deoparte când vor bea apă. Cantitatea de apă consumată va fi completată din nou cu ajutorul unui ventil plutitor. Prin circularea apei, aceasta va rămâne rece pe timp călduros și caldă pe timp de iarnă. Pentru a asigura rezistența la îngheț a dispozitivului la -30 grade C, acesta  trebuie să fie utilizat de cel puțin 15 animale. Datorită orificiului de evacuare a apei larg de 100 mm diametru, curățarea adăpătoarea se poate realiza ușor.

 

La un număr de 15-25 de bovine, adăpătoare cu o bilă este suficientă, aceasta asigurând un volum de 40l de apă. Pentru efective mai mari de 25 de capete, până la 40, există varianta de adăpătoare cu 2 bile, caz în care volumul crește până la 75l.

 

Grupul nostru de firme oferă întreaga gamă de servicii și activități necesare pentru sistemul de producție de bovine Angus. Propunerea noastră de necesar tehnic este adaptată la fiecare caz în parte, ținând cont de caracteristicile și nevoile fermelor partenere și de efectivul acestora, oferta fiind bazată pe minimul necesar recomandat per numere de capete deținute.

 

Află toate detaliile despre   dotările tehnice  disponibile în ferma Karpaten Meat Group,   contactându-ne   fie pe adresa de e-mail info@karpaten-meat.com  sau telefonic la numărul 0269/ 232 977.