Acum este perioada ideală pentru selecția bovinelor gestante

Un management eficient si rentabil   presupune pe lângă cunoașterea în detaliu a  caracteristicilor rasei, o cunoaștere și o intuiție a pieței, a posibilităților de tranzacționare și a disponibilității semestriale a animalelor.

 

Acesta este momentul ideal de selecție a bovinelor gestante pentru fermierii care doresc să-și completeze efectivele. Asigurarea din timp a viitoarelor efective garantează disponibilitatea animalelor și selectarea acestora în funcție de performanțe și aspect, dar mai ales ajută fermierii să își calculeze și gestioneze eficient investițiile viitoare și profitabilitatea acestora. O planificare bună oferă beneficiile unui management eficient si ale unei predictibilități în afacere.

 

Karpaten Meat lansează două variante de selecție a bovinelor Aberdeen Angus gestante, în funcție de dorințe, de exploatații și de posibilități:

  • selectarea de vițele care să fie introduse la montă în luna mai a acestui an
  • rezervare de gestante al căror vițel să aibă minim 8 luni în mai 2020, astfel încât să îndeplinească condițiile de eligibilitate pentru subvenție (atât mamă, cât și vițel)

 

Interesul antreprenorilor români este în continuare foarte crescut pentru businessul cu bovine Angus, iar cererea pentru o genetică Angus de calitate se intensifică. Dacă acum câțiva ani în România beneficiile acestei rase de bovine nu erau pe deplin înțelese, numărul crescut de cereri pentru bovine gestante dovedește un interes tot mai mare al fermierilor pentru efective cu rasă pură.

 

Karpaten Meat Group în continuare susține fiecare partener și menține direcția de dezvoltare a acestui tip de business, venind constant cu soluții inovative și aducând în discuție viitoare strategii.

Tags: