fbpx

KARPATEN MEAT GROUP A DESCHIS UN NOU CENTRU DE ÎNGRĂȘARE

Un nou centru de îngrășare a fost deschis în parteneriat cu Karpaten Meat Group, în zona de sud a țării. Pe baza suportului primit de la noi, partenerii asigură etapa de finisare a vițeilor Angus, garantând astfel închiderea lanțului de producție în țară.

 

Ultimii ani au însemnat creșteri substanțiale ale vânzării de carcase de bovine Angus atât în România cât și pe piața Europeană. Această intensificare a pieței a dus la necesitatea dezvoltării de noi puncte de îngrășare a bovinelor, mărind astfel capacitatea de producție.

 

Dacă până în acest moment a fost construită prima verigă a lanțului și anume dezvoltarea unei genetici de calitate, prin dezvoltarea fermelor de reproducție, de acum atenția se îndreaptă către puterea de îngrășare a bovinelor și prelucrarea carcaselor obținute.

 

Pe întreg parcursul vieții bovinelor, de la fătare până la sacrificare, cel mai important aspect este hrănirea acestora într-un mod cât mai sănătos și natural. La fel ca și creșterea pe pășune, cu iarbă bogată în nutrienți, ultima etapă a furajării animalelor este la fel de importantă și are caracteristicile sale. Finisarea presupune acțiuni clare, bine definite care trebuie respectate ca ordine de implementare și termen de realizare, pentru a asigura un management eficient și un produs final de calitate superioară.

 

Sistemul Karpaten Meat Group acoperă toate etapele de producție: creșterea bovinelor de reproducție Angus și îngrășarea vițeilor, vânzarea de dotări tehnice necesare unei ferme Angus și alte produse complementare, prelucrarea cărnii și la comercializarea cărnii de vită Premium Angus, în România și în Europa de Vest.

 

Din ce în ce mai mulți parteneri sunt interesați de acest sistem de succes și doresc să se implice în proiectul nostru pentru centre de îngrășare. Pentru a susține reușita acestui sector în România, KMG oferă suport și know-how în toate etapele, celor care se alătură acestui sistem complex, având ca scop comun creșterea numărului de taurine Angus îngrășate în România.