fbpx

ACTIVITĂȚILE DE PRIMĂVARĂ, ÎN FERMA DE BOVINE ANGUS

În această perioadă în ferma Karpaten Meat Group, ca în toate fermele de bovine, s-au început activitățile de primăvară.

 

Se verifica și amenajează spațiile de adăpare a vitelor și se asigură  îngrădirea corespunzătoare a parcelelor de pășunat. În anumite cazuri, parcelele se îngrădesc, fiecare având ieșire la sectorul pentru adăpat, stopând totodată trecerea animalelor în alte parcele vecine. Dacă parcelele pentru pășunat sunt amenajate în zona adiacentă râului se va prevedea crearea trecerilor speciale pentru animale către apa curgătoare.

 

De asemenea, se vor selecta grupurile de animale, în funcție de tipologia acestora, iar bovinele vor fi deparazitate și vaccinate. În scopul prevenirii îmbolnăvirii bovinelor în momentul scoaterii acestora la pășune, animalele trebuie deparazitate și imunizate. Vaccinările sunt un factor major în menținerea cirezii sănătoase, și atunci când sunt utilizate corect, limitează apariția bolilor și creează o imunitate animalelor adulte dar și viitorilor viței prin intermediul mamelor acestora.

 

Bovinele Angus valorifică foarte eficient iarba (chiar și de pe pășunile mai slabe calitativ, lucru care permite menținerea lor pe pășune pe tot parcursul anului. Primăvara este cea mai recomandată perioadă a anului pentru întreținerea vegetației, așadar și în fermă pășunile și copacii sunt curățate, iar terenurile agricole sunt semănate pentru culturile de lucernă, graminee și porumb, destinate furajării animalelor.

 

Toate aceste operațiuni contribuie la o ușoară gestionare a animalelor, o productivitate ridicată și un management eficient al fermei.