fbpx

KMG SUSȚINE ATELIERELE DE NUTRITIE SI VIATĂ SĂNĂTOASĂ DE PE VALEA HÂRTIBACIULUI

Săptămâna trecută, la Școala Gimnazială Marpod a avut loc a doua întâlnire din seria atelierelor de Nutritie si Viată Sănătoasă pentru copiii de 8-11 ani, din cadrul Caravanei Inimi Sănătoase de pe Valea Hârtibaciului, unul dintre proiectele sociale susținute de Karpaten Meat Group.

 

Pentru că o educație alimentară sănătoasă începe din copilărie, suntem alături de partenerii noștri- Fundația Polisano în acest demers și îi ajutăm în educarea elevilor înspre dezvoltarea de obiceiuri sănătoase.

 

În cadrul atelierului creat pentru copii, am luat parte la prezentarea susținută de către prof. Mihai Zerbes de la ULBS, unde toți elevii claselor 1-4 au participat la o ora informativă despre reguli de bună alimentație. Aceștia au învățat ce alimente este indicat să consume la micul dejun, prânz sau seara, care sunt combinațiile cele mai potrivite dintre ingrediente, care e cantitatea de sare sau de zahăr recomandată și ce efecte au excesele în nutriție.

 

Copiii s-au arătat foarte receptivi la informațiile privind sănătatea prin nutritie și au contribuit în mod activ la desfășurarea atelierului cu exemple și întrebări.

 

Respectarea regulilor principale de nutriție duce la o dezvoltare armonioasă a corpului, oferind energie si putere acestuia. Considerăm că discuțiile deschise și constante cu copii, pe tema alimentației pot contribui la educația și sănătatea acestora și le oferă un exemplu de echilibru nutrițional care de multe ori (mai ales în zonele rurale care duc lipsă de resurse) este neglijat.