fbpx

Karpaten Meat susține inițiativa #Creștem România Bio

Săptămâna trecută am primit vizita a 12 bloggeri culinari care se aflau în tabăra Food Camp organizată anul acesta la Păltiniș/Sibiu.  Sub umbrela Creștem România Bio, organizați în trei echipe, bloggerii s-au antrenat timp de 6 zile în cea de-a doua ediție a acestui eveniment, unde au gătit, învățat, testat și experimentat diverse rețete, cu preparate tradiționale, inspirate de Chef Joa Daniel.

 

Într-una din zilele din tabără au vizitat ferma Karpaten Meat unde timp de câteva ore invitații au putut descoperi ferma noastră, bovinele Angus, modul lor de creștere și management, s-au bucurat de aerul proaspăt de pe pășunile din Valea Hârtibaciului dar au aflat și detalii despre carnea de vită Angus produsă în Transilvania, comercializarea acesteia și rolul cărnii de vită Angus produsă local în mod natural pe aceste pășuni. În cadrul vizitei pe teren le-am arătăm exemple de bună practică din domeniul nostru cât și implicarea companiei noastre în dezvoltarea unei gastronomii locale. Invitații au dezbătut subiecte conexe legate de gastronomie și au descoperit gustul, frăgezimea și suculența cărnii de vită Angus.

 

După ce au degustat carne de vită Angus în fermă bloggeri împreună cu sef Joa Daniel au pregătit o demonstrație culinară BIO în Piața Mare din Sibiu pentru 300 persoane. Aceștia au gătit rețetele interpretate de Joa Daniel, cu produse de la producători locali, inclusiv o salată caldă de cartofi, roșii uscate, ceapă murată și ingredientul principal carne de vită Angus din ferma noastră.

 

Din poziția unui producător local al unui produs de înaltă calitate, dorința noastră principală este să contribuim la crearea unei culturi gastronomice în ceea ce privește carnea de vită în România și să facilităm accesul consumatorilor la aceste produse locale, 100% naturale, obținute printr-un proces pe deplin controlat și cu trasabilitate completă.