fbpx

Nu doar o genetica de calitate asigură un produs finit premium

Deși drumul pe care ne îndreptăm este unul promițător, există o nevoie substanțială de investiție și de suport în închiderea lanțului de producție la noi în țară. Doar în acest mod și prin dezvoltarea etapei de îngrășare și finisare va putea România livra un produs local de calitate 100% natural, care să se compare cu cele de tradiție din America, Argentina, Australia, etc.

 

Dacă până în acest moment activitatea fermelor de bovine Angus din România a fost axată pe dezvoltarea geneticii de calitate și a unor efective valoroase din acest punct de vedere, acum focusul este pe păstrarea standardelor și în etapa de producție de carne.

 

Deși Angus, ca rasa este una care necesită un minim de investiție, respectarea caracteristicilor fiecărei etape din creșterea, finisarea și îngrășarea bovinelor este singura care poate duce la obținerea unui produs de calitate. Este, așadar vitală respectarea condițiilor în care se desfășoară fiecare dintre activitatile de înțărcare, creștere în regim liber, furajare treptată, finisare, etc.

 

Doar printr-o atentă  gestionare a acestora și respectarea intervalelor de timp în care ele se desfășoară natural, se poate ajunge la un produs premium, recunoscut mondial pentru calitățile sale.