fbpx

Dezvoltarea rasei Aberdeen Angus în România

Un profil genetic de calitate garantează o conversie ridicată din furaje în masă corporală, fătări ușoare și necesitate minimă de intervenție umană în toate etapele de creștere a bovinelor, reducând costurile de întreținere a animalelor și aducând profitabilitate fermei.

 

În cursul acestei toamne, Karpaten Meat Group a sprijinit mai mulți fermieri români în achiziția unor noi linii genetice din rasa Aberdeen Angus.

 

Pe de-o parte participarea acestora la Licitația Aberdeen Angus din Germania are importanță la nivel individual, fermele participante care au luat parte la unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen, din Europa, având ocazia de a interacționa și cu alți antreprenori din breaslă, de a vedea exemplare extrem de valoroase din rasa Angus și a face noi pași înspre propria dezvoltare.

 

Mai multe de atâta, însă, prezența acestora și achiziționarea geneticii superioare care a fost ulterior adusă în țară, are o importanță foarte mare în diversificarea liniilor genetice prezente pe teritoriul țării, facilitând atingerea potențialului maxim de dezvoltare a rasei în România.

 

Creșterea valorii genetice a bovinelor de reproducție din țara noastră și îmbunătățirea caracteristicilor rasei prezente pe teritoriul țării, în vederea obținerii și menținerii unor rezultate superioare calitativ (atât pentru reproducție, cât și pentru producția de carne).