fbpx

Eveniment Gusturile Iernii Sibiu – Experți culinari din SUA apreciază Premium Angus

Timp de trei zile (22-24 noiembrie) Piața  Mică din Sibiu a găzduit în cadrul programului Sibiu Regiune Gastronomica 2019, evenimentul Gusturile Iernii. În cadrul evenimentului maeștri internaționali în arta grătarelor au pregătit demonstrații incendiare și preparate delicioase, iar în centrul evenimentului a fost regele mondial al STEAK-urilor, Chef Robert Rainford. Astfel iubitorii de preparate la grătar şi pasionații de gastronomie au avut întâlnire cu invitați de notorietate din România şi străinătate în cadrul show-urilor de grill organizate la faţa locului.

 

Cel mai important moment al evenimentului a fost show-ul culinar care a avut ca și vedetă carnea de vită Premium Angus. Evenimentul a fost susținut de Chef Robert Rainford, Regele Mondial al Grătarelor, maestru în arta culinară, scriitor de specialitate şi profesor la colegiul George Brown din Toronto – Canada. Acesta în calitate de expert chef a susținut duminică seara un show culinar absolut extraordinar și ne-a arătat ce înseamnă să fii un adevărat maestru al grill-ului. Acesta a gătit la grill piese din Roastbeef: antricot cu os, t-bone, vrăbioară și mușchiuleț de vită Angus. Cu deosebit interes ne-am bucurat de primirea pe care a avut-o carnea de Angus din partea celor prezenți la eveniment, care au avut posibilitatea să deguste preparatele gătite de Chef Robert Rainford. Publicul a apreciat în mod deosebit această carne produsă și procesată integral în România care deja s-a impus pe piața din țară ca o delicatesă, astfel aprecierea lor contribuind la dezvoltarea culturii gastronomice din România privind carnea de vită de calitate.

 

Aprecierea a venit și din partea unui arbitru internațional de carne de vită acreditat de Kansas City Barbeque Society din Statele Unite ale Americii, doamna Petra Rebenstorf, care a degustat carnea de Angus și a fost plăcut impresionată de calitatea acesteia. Astfel ne-am bucurat încă o dată de succesul cărnii de vită din România apreciată ca fiind un produs premium, unic, cu un gust desăvârșit, produs integral la noi în țară.

 

În contextul anului gastronomic ce s-a finalizat, focusul evenimentelor din regiunea Transilvaniei a fost pe  produsele locale care au devenit timp de un an ambasadori ai zonei și câștigă tot mai mult teren în fața celor slabe calitativ, aduse din import. Sărbătorim așadar, pe de o parte, succesul cărnii de vită Angus din Transilvania care a intrat tot mai mult în vizorul experților de carne de vită Angus din toata lumea, iar pe de altă parte salutăm odată cu astfel de evenimente ocazia în care gurmanzii și iubitorii de carne de vită au avut posibilitatea să guste produse locale, sănătoase, naturale și gustoase, cum e carnea Premium Angus!